Erdoğan Çin’e füzesavarlı TC-CAN'la uçtu

Cumhurbaşkanlığı için geçen yıl Airbus’tan satın alınan ve uzun mesafeleri yakıt ikmali yapmadan uçabilen 4 motorlu TC-CAN ilk seferine çıktı. Çin-ABD seyahatinde Erdoğan ve beraberindeki resmi heyeti füzesavarlı VIP uçak TC-CAN taşırken gazeteciler ve danışmanlar yine Cumhurbaşkanlığı’nın VIP uçağı olan TC-TUR ile seyahat ediyorlar.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-15 Mayıs tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak ve Çin Devlet Başkanı Sayın Şi Cinping'le görüşmelerde bulunmak üzere bugün Çin’e hareket etti. Erdoğan Çin’den ABD’ye geçecek ve Vaşington’da ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs'ta baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Erdoğan 12-17 Mayıs tarihleri arasındaki uzun seyahatine geçen Cumhurbaşkanlığı için satın alınan Airbus 340-500 modeli, TC-CAN adı verilen uçakla çıktı.

Cumhurbaşkanı ve resmi heyeti taşıyan TC-CAN adlı VIP uçakta her türlü donanımın yanı sıra füzesavar da bulunuyor. Erdoğan’a seyahatinde eşlik eden gazeteciler ile danışmanlar ise TC-TUR ile seyahat ediyor.

(DUVAR)

Erdoğan füzesavarlı TC-CAN'la ilk sefere hazırlanıyorErdoğan füzesavarlı TC-CAN'la ilk sefere hazırlanıyor