Cumhuriyet.com.tr'nin Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'e gözaltı

Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında yaşamını yitirmesine ilişkin bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Savcılık, Güven hakkında 1 hafta gözaltı süresi verdi. Haberin altına yorum yapan bazı Cumhuriyet okurları hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli'de trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümü sonrasında yazılan haberler ile sosyal medyada paylaşılan mesajlarla ilgili 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla soruşturma başlattı. Bu kapsamda, Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Alper'in ölümüne ilişkin yapılan haberler ve sosyal medyada yazılan yorumları tek tek incelemeye aldı. Başsavcının ölümüyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinden dün yayınlanan habere ilişkin bugün sabah saatlerinde Oğuz Güven gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Ayrıca Cumhuriyet'teki habere yorum yapan bazı okuyucular ve Twitter'dan atılan mesajlar nedeniyle de gözaltı kararları çıkartıldı.

'ANLAYIŞ DEĞİŞMİYOR, SABAHIN KÖRÜNDE GÖZALTI'

Öte yandan Güven'in gözaltına alınmasına CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Yarkadaş'ın Oğuz Güven'e ilişkin yazdığı tweetlerde şu ifadeler yer aldı:

"@cumhuriyetgzt Genel Yayın Yönetmeni @oguzguven_ de gözaltına alınan gazeteciler listesine eklendi. Oğuz Güven'le ilgili bir soruşturma varsa, bu savcılığa davet edilip ifadesinin alınması yoluyla yürütülebilirdi. Ancak ne yazık ki; anlayış değişmiyor ve gazeteciler evlerinden sabahın kör saatinde alınmaya devam ediliyor. Bu yöntem kabul edilemez."

Yarkadaş, Güven için 7 günlük gözaltı süresi verildiğini de duyurdu.

Cumhuriyet gazetesinin 12 yazar ve yöneticisi yaklaşık 6,5 aydır, gazeteci Ahmet Şık ise yaklaşık 4.5 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)

'Kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor''Kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor'