Gezi ailelerinden cezasızlığa karşı dayanışma

Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu ve Taksim Dayanışması üyeleri, Tahir Elçi için yapılan oturma eylemine katıldı. Heyet, Newroz'da vurulan Kemal Kurkut'un ailesini ziyaret etmek için Malatya'ya gidecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Taksim Dayanışması ile Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu üyeleri, Heyet, Diyarbakır Barosu'nun eski Başkanı Tahir Elçi için her hafta düzenlediği oturma eylemine katıldı.

Taksim Dayanışması ile Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu üyeleri Diyarbakır'a geldi. Burada Barış Anneleri İnisiyatifini ziyaret edecek olan heyet, yarın Diyarbakır Newrozu'nda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Kemal Kurkut'un ailesini ziyaret etmek üzere Malatya'ya gidecek.

'TÜRKİYE'DE CEZASIZLIK HALİ VAR' 

Kurkut'u ailesiyle dayanışmak amacıyla Malatya'ya gidecek olan heyet, Diyarbakır Barosu'nun, eski başkanları Tahir Elçin'in faillerinin bulunması için her hafta cuma günü düzenlediği etkinliğe de katıldı. Diyarbakır Adliyesi'nin önünde gerçekleşen oturma eyleminin ardından, Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı, Malatya'ya gidişleri hakkında açıklamada bulundu. "Türkiye'de müthiş bir cezasızlık hali var" diyen Yapıcı, şunları söyledi:

"Polis şiddetiyle karşılaşan gençlerin davalarını birlikte izliyoruz. Cemevinde amirlerinin 'Sıkmayın' uyarısına rağmen Uğur vuruldu ve polise sadece para cezası verildi. Polis şiddetiyle hayatını kaybeden bazı gençlerin mahkemeleri bile başlamadı. Bazı insanlar yaşam alanlarını korurken öldürüldü. Medeni Yıldırım bunlardan biridir. Tahir Elçi de bunlardan biridir. Tarihi eserlerin korunması için çağrı yaparken vuruldu ve failleri hala bulunamadı. Kemal Kurkut'un 40'ında gelemedik. Şimdi ailesine giderek başsağlığı dileyeceğiz. Ve cezasızlık halinin önüne geçmek için simgesel bir ziyarette bulunacağız."

diyarbakir-mucella-yapici-gulsum-elvan

'DOĞU'DA BATI'DA ACILARIMIZ AYNI'

Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da Diyarbakır'a gelen heyette yer alıyordu. Elvan, başsağlığı dileği kadar, ailenin yanında olduklarını ifade etmek üzere Malatya'ya gideceklerini söyledi.

Gezi eylemlerinde bir gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici ise "Acı bir vesileyle buradayız" diyerek şunları dile getirdi: "Ortak bir acı getirdi bizi buraya. Biz adalet dayanışması içinde olan, adalet için mücadele veren insanlarız. Polis şiddeti adalet ve özgürlük mücadelesi verenlere yönelikti. Doğu'da Batı'da acılarımız aynı. Ana akım medyada yer alan haberleri, görüntüleri konuşuyoruz, ancak birçok genç var benzer şekilde hayatını kaybeden. Fotoğraflar olmasaydı Newroz'da hayatını kaybeden Kemal Kurkut, canlı bomba olarak yutturulacaktı. Kamuoyunun bunu tekrar tekrar düşünmesini ve adalet arayışındaki ailelerin yanında durmasını istiyoruz."

Taksim Dayanışması ile Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu yarın Malatya'da Kemal Kurkut'un ailesini ziyaret edecek. Heyete Diyarbakır'dan Barış Anneleri İnisiyatifi ile Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin katılması da bekleniyor. (DUVAR)