Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye için Putin'le anlaştık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya dönüşü uçakta açıklama: Ateşkes konusunda anlaştık...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya lideri Putin'le görüşme sonrası uçakta açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık konusunda anlaştıklarını, İdlib'deki yeşil hattın da 'çatışmasız bölge' ilan edildiğini söyledi. İki liderin Suriye'de kalıcı bir ateşkes konusunda karar aldıkları belirtiliyor. Erdoğan ayrıca Rusya Devlet Başkanı Putin'in 22 Mayıs'ta Türkiye'yi ziyaret edebileceğini açıkladı.

'FOTOĞRAFLARI PUTİN'E GÖSTERDİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta yaptığı açıklamada Rus askerleri ile YPG'lilerin yan yana fotoğraflarını Putin'e ilettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fotoğrafları ilettik. Tarihleri yerleri ile verdik. Konuyu anlattık. 'İnceleyeceğini' söyledi. Bundan sonraki süreç Putin'e kaldı" dedi.

'KÜRT DEVLETİNE OLUMLU BAKMIYOR'

Cumhurbaşkanı, Putin'in de bir Kürt devletine olumlu bakmadığını belirterek, "İdlib ve beş ayrı bölgede çatışmasızlık bölgesi öneriliyor. Temenni ederim bu sağlanırsa Suriye sorununun yüzde 50'si çözülmüş olur" diye konuştu. Erdoğan domates konusunda da şunları söyledi: “Salça üretimine ve depolamaya bakmamız lazım. Nihat Zeybekçi ve kurmaylarına talimat vermiş. Salça üretimi, depolama ve alternatif ihracat alanları masaya yatırılıyor. 'Marketlerde domates 5 lira, biz bunu 1-1,5 liraya indirebiliriz' diyor."

AK PARTİ'YE DÖNÜŞ: BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ

Uçakta konuşulan başlıklar arasında Erdoğan'ın 33 ay aranın ardından AK Parti'ye dönüşü de vardı." Görev tebliği edilirse neler yapılacağını orada dillendireceğiz" diyen Erdoğan, "Şu gerçek ki böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Böyle gelmiş böyle gitmez" ifadelerini kullandı. Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınması sorusuna ise ellerini açarak vücut diliyle yanıt verdi.

'KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'Yİ ANA MUHALEFETTEN YOKSUN KILIYOR'

Erdoğan gazetecilerle konuşmasında anamuhlefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Türkiye'yi ana muhalefet yoksunu bir ülke haline getiriyor" diyerek yüklendi. (HABER MERKEZİ)