YSK suç duyurusunda bulunacak!

16 Nisan referandumunda alınan 'mühürsüz oyların geçerli sayılması' kararı ile gündeme oturan YSK, "Kuruma ilişkin söylemler"i değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda mühürsüz oy kararı savunularak, muhalefetin açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son günlerde basına yansıyan, kurula yönelik söylemleri değerlendirdi.

YSK, 16 Nisan halk oylamasının ardından basında çıkan kurula yönelik söylemleri değerlendirmek üzere bugün özel gündemle toplandı. Toplantıda alınan kararda, muhalefetin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulması kararı alındı.

Kararda, "Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyelerini hedef gösteren, içeriği itibariyle suç oluşturan açıklamalar nedeniyle ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı" denildi.

Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu isimlerin açıklamalarına da kime ait oldukları belirtilmeden yer verildi. Dün yaptığı açıklamada YSK'yi halkın iradesine darbe yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi açılışında ise "Hakimlik mesleğine de gölge düşürdüler. Bırakınız bir referandumu şaibeli hale getirmeyi, yargıçlık mesleğine gölge düşürdüler" demişti. (HABER MERKEZİ)

Kılıçdaroğlu: YSK, halkın iradesine darbe yaptıKılıçdaroğlu: YSK, halkın iradesine darbe yaptı

YSK Başkanı Güven'den CHP'ye yanıtYSK Başkanı Güven'den CHP'ye yanıt

Kılıçdaroğlu: Sandıktaki hayır yüzde 50'nin üzerindeKılıçdaroğlu: Sandıktaki hayır yüzde 50'nin üzerinde

Etiketler YSK toplantı kurum