'O isimlerin artık AK Parti'de yeri yok'

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, Cem Küçük'ün 'Mavi Marmara' çıkışının ardından başlayan 'İslamcı-Pelikan' kavgası konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendine İslamcı diyen yazarlara öfkeli olduğunu yazdı ve ekledi:  Cumhurbaşkanı, ‘O isimlerin artık AK Parti camiasında yeri yok’ mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milliyet yazarı Nagehan Alçı da, 'hükümet medyası'nda Cem Küçük'ün Mavi Marmara için yaptığı açıklamanın ardından başlayan dozu yüksek polemiği sordu. "Açıkçası, Erdoğan’ın, keskin bir yorumdan kaçınarak yumuşak geçiş yapacağını düşünüyordum" diyen Alçı, aldığı yanıtı ve kendisinde oluşan intibayı köşesine taşıdı:

"AK Parti medyasının ikiye bölündüğü, giderek sertleşen, temel olarak Türkiye’nin nasıl bir dış politika izlemesi gerektiği meselesi üzerinden başlayan ama İslamcılık kavgasına dönen meseleyi uçakta Cumhurbaşkanı’na ben sordum. Açıkçası, Erdoğan’ın, keskin bir yorumdan kaçınarak yumuşak geçiş yapacağını düşünüyordum. Ancak Cumhurbaşkanı doğrudan ve hafifletme gereği duymadan, son günlerdeki tartışmalarla ilgili tavrını ortaya gayet net ve sert koydu...

O isimlerin artık burada yeri yok

‘Ak Parti’yi destekleyen iki kanat yok, Ak Parti’yi hâlâ destekleyen yazarlarla, geçmişte desteklemiş ve zaman içinde belli hadiselerde zoru görünce davayı satmış yazarlar var’ demeye getirdi. Kendine İslamcı diyen bazı yazarlara çok kırgın hatta öfkeliydi. ‘O isimlerin artık Ak Parti camiasında yeri yok’ mesajını verdi. Açıkçası, hepimiz şaşırdık, hatta 6 saatlik yolculuğun söyleşi bittikten sonra kalan yaklaşık 4 saatinde her köşede konuşulan temel konu buydu. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden itibaren yaşanan tüm sürecin medyadaki birikmiş hesaplaşmasının Erdoğan’ın kafasında olduğunu gördüm...

...Bu son büyük yarılmanın Pelikan olayının devamı olduğunu düşünenler yanılırlar.

...Ortada bir İslamcılar-Pelikancılar kavgası yok. Cumhurbaşkanı’na göre, bu yaşananlar ‘Ak Parti’yi hâlâ destekleyenler ve eskiden desteklemiş olanlar’ kavgasından ibaret.

CEM KÜÇÜK NE DEMİŞTİ?

Cem Küçük, kavganın fitilini ateşleyen Mavi Marmara için bir televizyon programında şunları söylemişti: "Bu ilişki bitti, bu dikiş tuttmaz. Artık AK Parti’nin radikal İslamcılarla da Mavi Marmara’daki manyak tipler de… Kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı, kafadan her şeye düşman tip var… garip garip tipler var. Bunlarla da yolun ayrılması lazım. Tayyip Bey de bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. Amerika’yla ilişkileri yoluna sokup bunları halletmemiz lazım."

(HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Tekkeye mürit aramıyoruzErdoğan: Tekkeye mürit aramıyoruz

'Erdoğan, Abdullah Gül'e meydan okudu''Erdoğan, Abdullah Gül'e meydan okudu'

Ahmet Taşgetiren: 2019 çantada keklik değilAhmet Taşgetiren: 2019 çantada keklik değil