Erdoğan 'hayır' demeyi düşünenlere seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumunda hayır oyu vermeyi düşünenlere seslendi: FETÖ'nün "Hayır" dediği, DEAŞ'ın "Hayır" dediği, PKK/PYD'nin "Hayır" dediği, PKK'nın güdümündeki partinin "Hayır" dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun "Hayır" dediği bir yerde "Hayır" demeye insan utanır ya. Erdoğan Giresun'da 15 Temmuz'da tankların önüne yatan Sabri Ünal'ı kürsüye çıkarıp alnından öptü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu vermeyi düşünen seçmene seslendi. Erdoğan, "FETÖ'nün, DEAŞ'ın, PKK/PYD'nin, PKK'nın güdümündeki partinin 'Hayır' dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun 'Hayır' dediği bir yerde 'Hayır' demeye insan utanır ya" diye konuştu.

Erdoğan, 3 gün sonra 16 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan anayasa referandumuna ilişkin çağrıda bulundu. "Sakın ha, benim bir oyumdan ne olacak demeyin. Bak, pazar günü herkes sandığa. Kimse bu işi ihmal etmeyecek. Herkesi arayacaksınız. Bulacaksınız, sandığa götüreceksiniz" çağrısında bulunan Erdoğan, "Ankara'da, İstanbul'da neredeyse tanıdıklarınızı arayacaksınız ki, eze eze gelelim. Batı'ya cevap olacak tamam mı?" dedi.

15 Temmuz gecesi havalimanında yaşananları tekrar gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

HAYIRDIR KILIÇDAROĞLU NEREYE GEÇTİ? 15 Temmuz gecesi Yeşilköy'e indim. Üzerimizden F16'lar yoğun bir şekilde geçiyor. 1. Ordu Komutanımız geldi, bir iki bakan arkadaşımız. Değerlendirme yaparken bir vatandaşımız dedi ki 'Cumhurbaşkanım az önce VIP salonundan Kılıçdaroğlu geçti.' 'Hayırdır ya, nereye geçti?' Biz ne oldu, ne bitti bilmiyoruz. İnanın o şekilde bir durumun olduğunu bilseydim bakışım daha farklı olurdu. Buna rağmen kendisini Yenikapı'ya çağırdım. Önce reddetti, sonra bize katılabileceğini bildirdi. 7 Ağustos'ta yaptığı konuşmayı bir dinleyin. Aradan bir iki hafta geçti. Hemen değişti. Çünkü bunun dünyasında birlik yok. Dayanışma yok.

BATI'YA CEVAP OLACAK: Gençler dün İstanbul'da Milli İrade platformunun düzenlediği toplantısında şehit yakınlarıyla birlikte. Onların güçlü duruşlarını gördükçe ülkemin geleceğine dair umutlarım arttı. Ordu, 16 Nisan'da şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak için "Evet" diyor mu? Sakın ha, benim bir oyumdan ne olacak demeyin. Bak, pazar günü herkes sandığa. Kimse bu işi ihmal etmeyecek. Herkesi arayacaksınız. Bulacaksınız, sandığa götüreceksiniz. Ankara'da, İstanbul'da neredeyse tanıdıklarınızı arayacaksınız. "Ula Ahmet, oyunu kullandın mı?". Ki, eze eze gelelim. Batı'ya cevap olacak tamam mı?

KIBRIS'TAN SONRA İKİNCİ FIRAT KALKANI: Fırat Kalkanı harekatı, Kıbrıs'tan sonra ikinci defa hakkımızı, hukukumuzu ikinci kez aradığımız bir operasyondur. Artık Türkiye, masada çok daha güçlü bir şekilde oturacaktır. Hani hep sorup duruyorlar ya 16 Nisan'dan sonra ne olacak diye. 16 Nisan'dan sonra Türkiye, terör örgütlerine ve onları kullananların karşısına çok daha güçlü bir şekilde çıkacak.

İHANET EDEN TAŞ KESİLİR: Bu ülkenin ahını alanların iflah olması mümkün değildir. Türkiye'ye ihanet eden taş kesilir taş. 16 Nisan'da bu ülkenin ahını alanlar taş kesilecekler. Sandığa gömülecekler. Bu ülke için taş üstüne taş koymamış nice siyasetçiler, yıllarca kendi ikballeri için çalışmışlardır. Halbuki bizim siyasetimiz daima hizmet siyaseti olmuştur. 16 Nisan 81 vilayetiyle tüm Türkiye için her alanda yeni bir başlangıç olacaktır. "Evet" çıkmasıyla daha büyük projeleri konuşacağımız, daha çok insanımızı istihdam edeceğimiz bir döneme gireceğiz. Burada da tekrarlamak istiyorum. Şayet Türkiye, 1991 yılından beri tek partili dönemlerin istikrarıyla yönetilmiş olsaydı bugün bulunduğumuz yerin iki kat ilerisinde olacaktı. Eğer, o tek partili dönemlerin sağlıklı dönüşümü olsaydı kişi başına düşen milli gelir 22 bin dolar olacaktı. İstihdam sayısı 27 milyon değil, 35 milyon olacaktı.

İNSAN HAYIR DEMEYE UTANIR: FETÖ'nün "Hayır" dediği, DEAŞ'ın "Hayır" dediği, PKK/PYD'nin "Hayır" dediği, PKK'nın güdümündeki partinin "Hayır" dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun "Hayır" dediği bir yerde "Hayır" demeye insan utanır ya. 18 maddelik değişikliğe 180 yalan uydurup milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Seri bir şekilde şimdi iki günümüzü değerlendireceğiz. Diyorum ki, AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'ye gönül veren kardeşlerim, BBP'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşlerim gelin, bu birliğimizi bozmayın. Batı'ya güzel bir cevap verin. Batı'nın bütün dergilerinde, gazetelerinde bugün yine bu kardeşinize büyük bir saldırı içerisindeler. Türkçeleri bayağı ilerledi ama, gelişme var. İsviçre parlamentosunda bir pankart var biliyorsunuz. Şakağıma silah dayamışlar. Ya beğenirsin beğenmezsin Erdoğan'ı, bu milletin bir ferdisin ya. Bunlara gereken cevabı vermek gerekmiyor mu?

sabri Erdoğan Sabri Ünal'ı tanıtırken imam hatip mezunu olduğunu söyledi.

Giresunlu Sabri Ünal kürsüde

Erdoğan Ordu'dan sonra geçtiği Giresun'da da bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Üsküdar'da art arda 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalışan 34 yaşındaki Sabri Ünal'ı da kürsüye aldı. Erdoğan, "Ünal'ın şahsında bütün 15 Temmuz gazi ve şehitlerine" teşekkür etti.

Etiketler Erdoğan Avrupa hayır