Feyizoğlu'ndan Bozdağ'a: Adalet bakanı gibi davranın

Feyzioğlu, Bakan Bozdağ'ın eleştirilerine yanıt verdi. Feyzioğlu: "Allah'tan başkasına borcumuz yok"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisi referandum çalışması yaptığı için eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a cevap verdi. Feyzioğlu, "Halk oylamasının baskısını üzerinizde taşıdığınızı biliyoruz ama bizim özlemimiz nedir biliyor musunuz? Adalet bakanı gibi davranan adalet bakanı, siyaset bakanı gibi davranan değil" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Konuşmasına Avukatlar Günü'nü kutlayarak başlayan Feyzioğlu, "Bugün Türkiye'de avukatlık varsa, Türkiye Cumhuriyeti, hukukun üstünlüğü ve Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir" dedi.

Metin Feyzioğlu, konuşmasının devamında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Sayın Feyzioğlu kanuna göre 'evet', 'hayır' kampanyası yapamaz. Senin işin o değil ki. Sen işine bak. Bu ideolojik duvarları da yıkmaz bizim an vazifemiz" şeklinde eleştirisine yanıt verdi.

'OL DEYİNCE OLURUZ, ÖL DEYİNCE ÖLÜRÜZ'

Bozdağ'ın açıklamasına üzüldüğü söyleyen Metin Feyzioğlu, “Sayın Bakanı bizi siyaset yapmakla suçlayacağına, HYSK'nın 13 üyesinin 6'sının doğrudan iktidar partisi genel başkanı, kalan 7'sinin de büyük çoğunluğu iktidar partisi meclisi grubu tarafından seçileceği hükmünden hakimlerin bağımsızlığını ve tarafsızlığını nasıl sağlandığını açıklamaya biraz vakit ayırsa sanıyorum Adalet Bakanı gibi davranmış olur" şeklinde konuştu.

Bozdağ'ın "gereği yapılacak" dediğini aktaran Feyzioğlu, "Bu gereği benle ilgili yapmak istiyorsa daha önce Sayın Cumhurbaşkanı da gereğini yapacaklarını söylemişti. O cevabı vakitten kazanmak için aynen tekrarlarım: Ol deyince oluruz, öl deyince ölürüz. Allah'tan başkasına bir borcumuz yoktur" ifadelerini kullandı. (ANKARA/DHA)