Deniz Yücel'le görüşme yapıldı

Şubattan beri tek kişilik hücrede tutuklu bulunan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel Alman yetkililerle görüştü. Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Roth "Deniz Yücel'in serbest bırakılması için hâlâ bastırıyoruz" dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu bulunan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel'in Almanya Başkonsolosu Georg Birgelen ile görüşmesine ilk kez izin verildi. Görüşmeyle ilgili ilk açıklamayı Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Roth, yaptı.

Roth, Yücel'i ziyaret eden Alman konsolosluğu avukatından bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Şartlar göz önünde bulundurulduğunda Yücel'in durumu iyi. Tek kişilik hücrede kalmaktan rahatsız" dedi.

Roth, şubat ayından bu yana tutuklu bulunan Yücel'le görüşme izni verilmesi nedeniyle Türkiyeli yetkililere teşekkür etse de, "Fakat bu bizim için son nokta olamaz. Deniz Yücel'in serbest bırakılması için hâlâ bastırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Roth'tan sonra Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 27 Şubat’tan bu yana Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in Almanya’nın İstanbul Başkansolosu tarafından ziyaret edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN GABRIEL'DEN ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Londra ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Başkonsolos Georg Birgelen’in Yücel’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etmesinin “sorunsuz gerçekleştiğini” kaydeden Gabriel, Yücel’in tutukluluk koşullarının ise “kolay olmadığını” söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı “O nedenle Deniz Yücel’in tüm gücümüzle onun serbest bırakılması için çabaladığımızı bilmesi bir o kadar önemli” diye konuştu.

Gabriel, Başkonsolos Birgelen’in ziyareti sırasında bu konuda Yücel’e Silivri’de bir kez daha güvence verdiğini bildirdi. Gabriel, Alman vatandaşlığı da bulunan Yücel’in konsolosluk danışmanlık hizmeti alabilmesinin süreklilik kazanması talebini yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşmeye ilişkin katkısına da dikkat çeken Gabriel, “Türk mevkidaşıma bu görüşmenin gerçekleşmesi için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. (Dış Haberler)

Deniz Yücel'den teşekkür mesajıDeniz Yücel'den teşekkür mesajı