Başbakan Yıldırım'dan CHP'li vekile: Alçak, kimsin sen? Haddini bil

Başbakan Binali Yıldırım, CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamasına tepki gösterdi. Yıldırım, "Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun? Haddini bil" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamaya tepki gösterdi. Yıldırım, "CHP'nin Konya Milletvekili, 'Evet, çıkarsa nasıl Samsun'a çıktık. Amasya'ya gittik, Erzurum'a, Sivas'a gittik. Ankara'dan, Polatlı'dan, Sakarya'dan bunları denize döktük. Bu 'evet' verenleri de denize dökeceğiz'. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun? Haddini bil" dedi.

'NE DEMEK KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİ'

Başbakan Binali Yıldırım, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) esnafıyla bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz, kontrollü bir darbe girişimidir" açıklamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nu bu iddiasını ispatlamaya davet eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Ne demek kardeşim kontrollü darbe girişimi? Bu şehitlerimize karşı hakaret değil mi? Onların yakınlarının acılarını incitmek değil mi? Gazilerimize karşı yapılan hadsizlik değil mi? Yani bu darbeyi birileri özel olarak kurguladı. Uçaklar bombaladı. Ağır silahlar, tanklar, tüfekler çıktı. Milletin üzerine ateş etti. Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez. Bu millet bağımsızlık destanı yazmıştır. Siz kalkıp, diyeceksiniz 'Efendim, 9'da darbe mi olurmuş?'. E sana sorsalardı saatini, madem beğenmedin. Niye önceden biliyordun da bu kadar yanlış saatte yaptırdın? Şu kepazeliğe bak."

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a soruşturma açıldıCHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a soruşturma açıldı

'DENSİZ BİR MİLLETVEKİLİ'

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya tepki gösteren Yıldırım, "Bir tane densiz milletvekili de çıkmış, CHP'nin Konya Milletvekili 'Evet, çıkarsa nasıl Samsun'a çıktık. Amasya'ya gittik, Erzurum'a, Sivas'a gittik. Ankara'dan, Polatlı'dan, Sakarya'dan bunları denize döktük. Bu 'evet' verenleri de denize dökeceğiz'. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun? Haddini bil. Bu ülkenin bayrağının altında siyaset yapıp, bu milleti denize dökmekle tehdit etmek senin ne haddine?" şeklinde konuştu.

CHP'li Bozkurt, "Diyelim ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" demişti.

'CHP KAOS VE KARGAŞA İLE İKTİDARA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR'

Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesi halinde vesayetin biteceğini savunan Başbakan Yıldırım, muhalefetin düşüncesinde sürekli vesayet olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Artık milletin kafası netleşti. Geleceği gördü. Kararını verdi. Hırçınlık başladı. Vitesten attılar. Vitesten arabanın nereye toslayacağını bu millet bilir. Gelir, millete toslarsınız. Dersinizi alırsınız. Akıllı olun, sakin olun. Milletin kararına boynunuzu eğin. Bunların kafalarında hep vesayet var" ifadelerini kullandı.

CHP'nin iktidar olmak için çaba harcamadığını belirten Yıldırım, "Bakın, 1950'den beri Türkiye siyasetine; CHP gayret edip, tek başına iktidar için hiç zahmet etmemiş. Hiç çaba harcamamış. Hep dinamik güçleri gıdıklayarak, onları ön plana çıkararak, ülkede kaos ve kargaşa oluşturarak iktidarın bir tarafından tutunma yolunu tercih etmiş. İşte 16 Nisan, bu sayfayı kapatıyor" dedi.

'HAYIR'CILARA TERÖRİST DEMİYORUZ'

Hükümetin "hayır" oyu kullanacaklara "terörist" demediğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"'Efendim, 'hayır' diyenlere terörist diyor'. Haşa, ne haddimize. Bizim dediğimiz şu. Diyoruz ki bakın, PKK, kendini 'hayır' diye parçalıyor. HDP zaten PKK'nın kuyruğu. Bölgede sokağa çıkamıyorlar. FETÖ'cüler bütün güçleriyle 'hayır' çıksın diye uğraşıyorlar. Terör örgütleriyle onların sırtını sıvazlayanlar bugün kendilerini parçalarcasına bu değişikliğe karşı çıkıyorsa demek ki burada Türkiye'ye karşı bir tuzak kuruluyor." (ANKARA/DHA)