Yasak kararını şarkılarla deldiler

İzmir'de düzenlenecek "Bir Hayır Festivali" yasaklandı. Yasak kararını protesto eden bir grup müzisyen, belirlenen saatte Gündoğdu Meydanı'nda şarkılar söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenecek "Bir Hayır Festivali" yasaklandı. Yasak kararının protesto eden bir grup müzisyen festival saatinde Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. Müzisyenlere yasağı şarkıları ile protesto etti.

İzmir Demokrasi Güçleri, bugün saat 16.00'da, Gündoğdu Meydanı'nda 15 müzik grubunun katılacağı, "Umudu kesme yurdundan" sloganıyla "Bir Hayır Festivali" düzenleyecekti. Ancak Konak Kaymakamlığı bu etkinliğin yapılmasına izin vermedi.

Kaymakamlık 'Hayır'a 'hayır' dediKaymakamlık 'Hayır'a 'hayır' dedi

Yasak kararına rağmen bugün saat 16.00'da meydanda toplanan bir grup müzisyen şarkılar söyledi. Müziği duyarak meydana gelen İzmirliler de müzisyenlerin çalıp söylediği şarkılara eşlik etti. Grup içinden sık sık "Şaka değil gerçek memleket hayır diyor", "Yasağı koyan kaymakama 1 Nisan şakası" sloganları attı.

Festivale 15 müzik grubunun katılması planlanıyordu. Meydanda iki dev ekran kurulacak ve burada "hayır" kampanyası video ve şarkıları yayınlanacaktı. (İZMİR/DHA)