Kaymakamlık 'Hayır'a 'hayır' dedi

İzmir Demokrasi Güçleri'nin organize ettiği ‘Bir Hayır Festivali’ iptal edildi. TMMOB yayınladığı basın bildirisinde kaymakamlığın herhangi bir gerekçe bildirmediğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Gündoğdu Meydanı’nda, 1 Nisan’da 'Bir Hayır Festivali' düzenleneceğini belirten TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, iki dev ekran kurulacağını ve burada ‘hayır’ kampanyası video ve şarkılarının yayınlanacağını söyledi. Festival’de Ahura, Can Uzunallı, Cumartesi Müzik Grubu, Evrim Özkaynak, Fourfeit, Her Derde Deva, IMD Müzisyenleri, No Name, Praksis, TTN Metallica Tribute, Repertoire Dogs, Seraf Sokak Orkestrası, Sineztesi konser verecekti.

'UMUDU KESME YURDUNDAN' ÇAĞRISI

Festival,  Konak Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. TMMOB konuya ilişkin basın bildirisi yayınladı. "Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, İzmirli sanatçıların destekleri ile 1 Nisan Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz 'Bir Hayır Festivali: Umudu Kesme Yurdundan' isimli festival de bu çifte standartlı uygulamadan nasibini aldı. Festivalin, Konak Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandığı bugün İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’ne bildirildi" denildi. "Hayır diyenlerin müzikle bir araya gelmesinden bile çekinen, korkan iktidar, referandumdan evet sonucu çıkması halinde demokrasimizin başına neler geleceğinin ipuçlarını daha bugünden vermektedir" denilen açıklamada, "Hayır için şarkılarını seslendirecekleri yasaklayanlar bilmelidirler ki, yasaklamaları, diktatörlük anayasasına karşı “Hayır”ı büyütmemizi engellemek bir yana, bizleri bunun için daha büyük bir güçle çalışmaya sevk edecek" denildi.

'ANLATMAKTA ÇOK ZORLANDIK'

Melih Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Valiliğe yaptığımız başvuruda bunun bir miting değil müzik festivalini anlatmakta çok zorlandık. Valiliğe yaptığımız başvuru içeriği Festival olması nedeniyle Konak kaymakamlığına iletilmiş ve kaymakamlık da 5442 sayılı iller idaresi kanununun 32/ç maddesi gereğince yasaklandığını bize bildirdi. İçeriği açısından siyasi partilerden bağımsız sivil bir inisiyatif tarafından kendiliğinden organize olan bu festivalin toplumda oluşturacağı etki kaygısıyla yasaklandığını düşünüyoruz."