Mehmet Balık: Okullarda zorla 'evet' propagandası yapılıyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, okullarda "evet" propagandası yapıldığını söyledi. Balık, öğrenci ve öğretmenlerin istekleri dışında bu toplantılara götürüldüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, çeşitli okullarda öğrenci ve öğretmenlerin zorla salonlara toplatılarak 'evet' propagandası yapıldığını söyledi. Balık, milli eğitim müdürlerinin belediye başkanları be AK Parti ilçe başkanları ile "evet"propagandası yaptıklarını belirtti. Balık, "Eğer öğrencilerimize zorla 'evet' veya 'hayır' propaganda çalışması içerisine girerseniz, bize ulaşan bilgileri de değerlendirerek tüm ülkede suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

'ELİMİZE GÖRÜNTÜLER ULAŞIYOR'

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, öğrencilerle öğretmenlerin katıldığı salonda yapılan propaganda görüntüsünü paylaştı. Balık yaptığı açıklamada, "Son günlerde ülkenin genelinde elimize çok çeşitli görüntüler ulaşıyor, hayretler içerisinde kalırsınız" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yoğun bir propagandaya maruz kaldığını iddia eden Balık, "Bu propagandayı ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri başta olmak üzere yapıyorlar. Urfa'da, Birecik Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve AK Parti İlçe Başkanının bulunduğu çocukların bir salona doldurularak 'evet' demeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldığı, itiraz eden çocuklara da şiddetle karşı çıkıldığı, bu çocuklara 'evet' broşürlerinin dağıtıldığı, salonun içerisinde de 'evet' pankartlarının asıldığını görüntülerde görüyoruz" dedi.

'MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMELERİ GEREKİR'

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde de belediye başkanı ve milli eğitim müdürünün öğrencilere propaganda yaptığını belirten Balık, Antalya'da bir lisenin okul bahçesinde "evet" pankartı asıldığını aktardı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7'nci maddesine göre, siyaset yapan devlet memurlarının meslekten ihraç edilmesi gerektiği belirten Balık, şunları söyledi:

"Şimdi devlet memurluğu bu kadar yozlaştırılırken, öğrencilerimizi bu kadar siyasallaştırılırken, nasıl ülkenin bütünlüğünden bahsedebileceğiz. Nasıl çocuklarımızın tarafsız, demokratik eğitim almasından bahsedebileceğiz. İşte önümüzdeki referandumun sonuçları şimdiden ortaya çıkıyor. Eğer referandumda 'evet' oyu çıkarsa, çocuklarımızın başına gelecek olay net olarak ortaya çıkıyor. Biz Eğitim-iş Sendikası olarak diyoruz ki; okullarımızdan siyaset elini çeksin. Çocuklarımıza bilimsel, laik, demokratik eğitim verilsin."

'BU VARLIK YA DA YOKLUK SEBEBİMİZDİR'

Mehmet Balık, okullarda siyasi propaganda yapanları mahkemeye vereceklerini kaydetti. Balık, "İlçe milli eğitim müdürlerini, okul müdürlerini, tüm yöneticileri uyarıyorum. Eğer öğrencilerimize zorla 'evet' veya 'hayır' propaganda çalışması içerisine girerseniz, bize ulaşan bilgileri de değerlendirerek tüm ülkede suç duyurusunda bulunacağız. Bu bizim varlık ya da yokluk sebebimizdir" ifadelerini kullandı.

birecik-propaganda Birecik'te yapılan etkinliğin görüntüsü

'EVET ÇIKARSA TERÖR BİTER DİYORUZ'

Birecik Belediyesi'nin, 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıya Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de katıldı. Toplantıya ilçedeki 12'nci sınıf öğrencilerinin istekleri dışında götürüldüğü öne sürüldü.

Salonda ayağa kalkan öğrencilerden biri "Konuşmanızda, eğer 'hayır' oyu çıkarsa, terörün daha da zirveye ulaşacağını söylediniz. Bu sizin fikriniz ve siz bir yönetici olarak bu fikre ve soruna ülkenin menfaati için çözüm üretmek zorundasınız. Peki evet çıktığı zaman başkanlık gelecek. Teröre engel olacağınızı söylüyorsunuz. Ama şu anda yine de zirvede olan sizsiniz. Peki şu an neden engel olmuyorsunuz?" diye sordu.

Salonda bulunan konuşmacı ise, "Terör bitme noktasında. Bunu görmeniz lazım. Şimdi bir sene önceki terörün zirvesiyle şu andaki terör aynı noktada mı arkadaşlar?. Devlet Güçlü. Evet çıkarsa terör biter diyoruz" dedi.

'HAYIR ÇIKARSA KAOS OLACAK'

Salonda bulunan bir öğrenci ise, "Yaklaşık bir saattir buradasınız. Bize sadece 'evet' denmesini ve neden 'evet' denmesi gerektiğini söylediniz. Peki bize neden sadece doğru taraflarını gösteriyorsunuz. Ama neden kötü taraflarını söylemiyorsunuz. Bu işin kötü tarafları da var. Bunları neden dile getirmiyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Konuşmacı şu karşılığı verdi: "Dikkatli dinlediysen eğer, 'hayır'ın ne sonuçlar doğuracağını da söyledim. Yani kaos olacak, terör bitmeyecek dedim. Bunlar bu ülkenin gelişiminin önünü kapatacak dedim. Ben bunları söylerken artısıyla, eksisiyle söyledim." (ANKARA/DHA)