Bakırköy'de hayır standı açan kadınlara saldırı

Bakırköy'de 'hayır' propagandası için stant açan kadınlara bir kişi saldırdı. Stantta görevli bir genç, saldırgana karşılık verince toplanan 6-7 kişilik grup genci darp etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - İstanbul Bakırköy'de 'hayır' propagandası için stant açan kadınların üzerine, bir kişi "İndirin bunları" diye bağırarak yürüdü. Bölgedekilerin engel olmaya çalıştığı şahıs, broşür ve bildiri taşıyan bir kadının eline vurdu.

Bu sırada hayır standında görevli bir genç kadınlara saldıran kişiye elindeki dövizle karşılık verdi. Bu kez, kadınlara saldıran şahsın da aralarında olduğu 6 - 7 kişi, tekme ve yumrukla genci dövmeye başladı. Kavgaya standında bulanan diğer kişiler de müdahale etti.

Saldırgan gruba bir kadın "Niye vuruyorsunuz" diye tepki gösterince, saldırgan "Vururuz abla" diye bağırdı. Bir süre sonra saldırganlar olay yerinden uzaklaştırılırken meydanda toplanan grup "Faşizme karşı omuz omuza" diye slogan attı. Gruptan birisi saldırganlara "Meydanı boş mu zannettiniz" diye bağırdı.

'ÖNCE KÜFREDEREK GEÇTİ'

Hayır standında görevli bir kadın, olayların başlamasına neden olan kişinin daha önce önlerinden 3 - 5 defa küfür ederek geçtiğini söylerken, şunları anlattı:

"Bunlar bize her yerde saldırıyor. Darp ediliyoruz. Bu ilk olay değil. Geçen gün de metro istasyonunun önünde saldırdılar. Sürekli bir şey halindeyiz , tedirginlik.. Zannediyorum bunlar kaybedeceklerini anladılar başka neden bulamIyorum. Pankartlara, bize saldırıyorlar, arkaya çekip dövmeye kalkıyorlar. Biz kimseye saldırmıyoruz sloganımızı atıyoruz, müziğimizi çalıyoruz, partimiz için çalışıyoruz. Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Onlar bize küfür ediyor, hakaret ediyor, darp etmeye çalışıyor. "

HEM 'HAYIR' HEM 'EVET' STANDLARI VAR

'Hayır' ve 'Evet' propagandası için yan yana standların bulunduğu Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yaşananlar bir cep telefonunun kamerasına kaydedildi. (İSTANBUL/DHA)