Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan günah keçisi arıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: Erdoğan, göçmenlerin Almanya'da 'kabul görmedikleri' yönündeki hissiyatından faydalanıyor, referandum için günah keçisi arıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'yla Türkiye arasındaki referandum ve 'Nazi' krizi sürerken, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir eleştiri geldi. Sosyal Demokrat partili siyasetçi, Erdoğan'ın Almanya'daki Türkiye kökenli göçmenlerden yararlandığını savundu.

'PROVOKASYON'

Erdoğan'ın göçmenlerin Almanya'da 'kabul görmedikleri' yönündeki hissiyatından faydalandığını öne sürerek, Berlin'in 'bu tür provokasyonlara tepki vermekten kaçınması gerektiğini' söyledi. Gabriel, Almanya'nın tepki göstermesi halinde 'Erdoğan'a referandum kampanyası için aradığı günah keçisini temin edeceğini' savundu.

'AB ÜYELİĞİ HİÇ OLMADIĞI KADAR UZAK'

Gabriel, Türkiye'nin olası AB üyeliği hakkında da çarpıcı bir açıklama yaptı. Alman Bakan, "Bugün Türkiye kesinlikle, Avrupa Birliği üyeliğine hiç olmadığı kadar uzak" dedi.

'İMTİYAZLI ORTAKLIK' YENİDEN Mİ GÜNDEME GELECEK?

Alman bakanın, Türkiye için geçmişte Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından önerilen 'imtiyazlı ortaklık' fikrini yeniden gündeme getirmesi de dikkat çekti. Bu öneriye eskiden 'Türklerin ikinci sınıf Avrupalılar gibi hissetmemesi için' karşı çıktığını aktaran Gabriel, Brexit kararıyla fikrinin değiştiğini söyledi. Gabriel, "Bugün Brexit nedeniyle durum tamamen farklı. AB'den çıkması sonrası İngiltere'yle bir 'özel ilişki' kurmamız gerekir. Bu da AB için önemli bir öğrenme süreci teşkil eder; belki diğer ülkeler için de uzun vadede bir yol haritası görevi görür" diye konuştu. (Dış Haberler)

Almanya'dan referanduma 'Nazi' şartıAlmanya'dan referanduma 'Nazi' şartı