Alp Altınörs dosyası Yargıtay’da

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs 6 aydır tutuklu ve henüz yargılanmasına başlanmadı. Tokat’taki mahkeme Altınörs’ün dosyasını Bitlis’e, orası da Ankara’ya gönderdi. Mahkemeler yetkisizlik verince dosya Yargıtay’a gitti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs 8 Eylül 2016’da Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Ankara’daki evinden gözaltına alınarak bir hafta sonra tutuklandı ve 6 aydır cezaevinde. Altınörs’ün dosyası Tokat’tan Bitlis’e, oradan da Ankara’ya gönderildi. Mahkemelerin ‘yetkisizlik kararı’ vererek birbirine gönderdiği dosyada Ankara da yetkisizlik verince dosya Yargıtay’a gitti. HDP yöneticisinin dosyasıyla ilgili yetki uyuşmazlığı konusunu Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi karara bağlayacak.

MAHKEMEYE ÇIKARILMADAN 6 AYDIR CEZAEVİNDE TUTULUYOR

Alp Altınörs’ün avukatı Kazım Bayraktar Altınörs hakkında tutukluluğunun devamını gerektirecek delil bulunmamasına rağmen dosyanın il il gezdirilerek tutuklu kalmasının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Bayraktar, “Tokat tutukluyor, Bitlis soruşturuyor ve yetkisizlik kararı veriyor, dosya Ankara’ya geliyor, Ankara da yetkisizlik kararı veriyor ve Yargıtay’a gidiyor. Eskiden işler biraz daha normal yürürken davanın esasına girmeden usulen çözüleceği için bu dosyalara öncelik tanınır ve uyuşmazlık dosyaları çabuk sonuçlandırılırdı. Ancak şimdi siyasal bir kararla bu dosyaların savsaklanması yönünde bir eğilim olmasından endişeliyiz. Uyuşmazlığın çözülmesi aylar sürebilir diye kaygılanıyoruz. O zaman bile düşünün ki iddianame yazıldı, dava açıldı ama yargılama yapılmadan Alp Altınörs tutuklu kalmaya devam edecek” dedi.

'MAHKEMELER TOP ÇEVİRİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bir dosyasında da benzer durum yaşandığını ifade eden Bayraktar, “HDP’ye yönelik tutuklama kampanyası her türlü hukuksuzluk sergilenerek yapıldığı için Alp Altınörs’ün dosyasında mahkemelerin top çevirmesi de bunun bir parçası. Esasa girdiğinde mahkeme tutukluluğun devamına ilişkin gerekçe bulamayacak. O yüzden bizim savunma yapmamızı engelleyip tutukluğun devamını sağlayacak bir yol izliyorlar. Aslında fiilen cezalandırıyorlar” diye konuştu. (DUVAR)