'Akademisyenin kolunu nasıl kırdınız?'

KHK ile ihraç edilen ve dün Meclis çıkışı gözaltına alınıp açlık grevine başlayan üç eğitimciye işkence yapıldığı iddia edildi. Öğretmen Acun Karadağ açlık grevini genişleterek su ve şeker alımını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mecliste yapılan açıklama sonrası gözaltına alınan ve açlık grevine başlayan Semih Özakça, Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ'ın gözaltıları devam ediyor. Veli Saçılık ve Esra Özakça, Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde eylemlerinin devam edeceğini ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılması için açıklama yaptı.

Kalp rahatsızlığı olan öğretmen Acun Karadağ'ın açlık grevini genişleterek su ve şeker alımını da reddettiği açıklandı. Semih Özakça'nın öğretmen eşi Esra Özakça "Arkadaşlarımızdan işkence haberleri aldık. Buradan polisleri uyarıyoruz. Arkadaşlarımızın tırnağına dair zarar gelirse bundan Ankara Terörle Mücadele şubesi sorumludur" dedi.

EYLEM DEVAM EDECEK

122'inci gününe başlanan eylemin devam edeceğini belirten Esra Özakça şunları söyledi: "Nuriye Gülmen'in kolunun kırıldığı haberi geldi. Nuriye Gülmenin kolunu nasıl kırdınız? Açıklayabilir misiniz? İşini isteyen bir akademisyenin kolunu nasıl kırdınız? Semih Özakça'nın parmaklarında his kaybı olduğu söyleniyor nasıl parmaklarındaki hisleri giderdiniz. Acun Karadağ'ın parmaklarını nasıl morartdınız? Semih Özakça, Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ hukuksuz gözaltını protesto etmek için açlık grevindeler." (DUVAR)