Polisler hakkındaki 'ByLock' iddianamesi kabul edildi

"ByLock" kullandığı öne sürülen 92 polis hakkındaki iddianame kabul edildi. Dava 2 Mayıs'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturması kapsamında, şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle 92 polis hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlaması yöneltilen polisler 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması ise 2 Mayıs'ta yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, tarafından "ByLock" kullandığı iddia edilen 92 polis hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı incelemenin ardından iddianameyi kabul etti. Mahkeme, 80 kişinin tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmaların 2, 3, 4 ve 5 Mayıs'ta Silivri'de yapılmasına karar verdi.

İddianamede, "ByLock"un Fethullah Gülen'in talimatı ile kullanıldığı ve programın Gülen cemaati üyeleri dışında hiç kimse tarafından kullanılamadığı öne sürüldü. "FETÖ"nün emniyette yapılanma kurduğu ve Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, MİT TIR'larının durdurulması davalarıyla toplumun devlete olan inancını sarstığı ve adalet duygusunu tahrip ettiği iddia edildi.

İddianamede, tüm şüphelilere "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

235 POLİSE DAVA AÇILMIŞTI

Polisler hakkında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle daha öncede davalar açılmıştı.

61'i tutuklu 86 polis hakkında İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 114'ü tutuklu 149 polis hakkında ise İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Toplam 235 şüpheli polis hakkında açılan davalar Mart ve Nisan ayında görülmeye başlanacak. 235 polis için de "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. (İSTANBUL/DHA)