Emin Çölaşan hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Emin Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kamu davası talep ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın, “Bu adi herif yine Türkiye’de” başlıklı dünkü köşe yazısı, yargıya taşındı. Diyarbakır Barosu, Emin Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen imzasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçu gerekçe gösterildi.

Emin Çölaşan, “Bu adi herif yine Türkiye’de” başlıklı köşe yazısında, Federe Kürdistan bayrağına “Paçavra” demiş, Barzani için de ağır sözler sarf etmişti. Suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu, dilekçede Çölaşan’ın şu cümlelerine yer verdi: “Sevgili okurlarım, Türkiye Cumhuriyeti dün ve önceki gün, ne yazık ki kendi yarattığı acı bir olaya tanıklık etti. Bayrak direklerine Kürdistan paçavraları çekildi! Niçin? Zira adına Barzani denilen alçak ve adi herif Türkiye’yi resmen ziyaret ediyordu… Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl olur da o katile devlet başkanı muamelesi yapar, paçavrasını göndere çeker?..”

Diyarbakır Barosu’nun başsavcılığa sunduğu dilekçede, Emin Çölaşan’ın ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve kamu barışını tehdit eder nitelikte ifadeler kullandığını vurguladı. Baro'nun dilekçesinde, "Çölaşan, Mesut Barzani'nin şahsına ve ulusal sembol niteliğindeki bayrağa karşı yazdıklarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir” denildi.

Diyarbakır Barosu, Emin Çölaşan hakkında soruşturma işlemlerinin yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etti.

(DUVAR)