Doğramacı için anma mesajı

Üniversiteden ihraçların en yoğun yaşandığı Ankara Üniversitesi, İhsan Doğramacı'nın ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi 12 Eylül darbesinin üniversitelerdeki ayağı olan YÖK’ün kurucu başkanı İhsan Doğramacı’nın ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Mesajda, “7 yıl önce 25.02.2010 tarihinde vefat eden Ankara Üniversitesi’nin 9. Rektörü Sayın Prof. Dr. İhsan Doğramacı'yı rahmet ve saygı ile anıyoruz…” denildi. Ankara Üniversitesi son dönemde KHK'larla yaşanan ihraçlarda ön sırada yer almış, rektör Erkan İbiş akademisyenlerden ve parlamentodaki muhalefetten yoğun eleştiri almıştı.

A.Ü. Rektörü Erkan İbiş hakkında bir haftada 4 soru önergesiA.Ü. Rektörü Erkan İbiş hakkında bir haftada 4 soru önergesi

İhsan Doğramacı Türkiye’de üniversitelerin evrensel anlamda üniversite olmaktan çıkarılmasının mimarı olarak biliniyor. Doğramacı, 10 Aralık 1981 - 10 Temmuz 1992 tarihleri arasında YÖK Başkanlığı yapmıştı. İntihalcilikle de suçlanan Doğramacı’nın YÖK başkanlığı döneminde 1402 sayısı Sıkıyönetim Yasası'na dayanılarak çok sayıda bilim insanı üniversitelerden uzaklaştırılmıştı. (DUVAR)