'Tabelamız olmasa da barış'

Prof. Göregenli: "Yazın hesaba, divana kalsın... Tabelasız da sürüyor hayat ve barış çabamız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında çıkarılan Kanan Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Ege Üniversitesi (EÜ) öğretim görevlisi Prof. Dr. Melek Göregenli'nin adının yazılı olduğu tabela üniversiteden kaldırıldı.

EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Ana Bilim Dalı'nda görevli olan Göregenli, tabelanın kaldırılmasının ardından Fecebook hesabından şu mesajı paylaştı:

"Sayamayacağım kadar öğrencimin, meslektaşımın, arkadaşımın, fakülte çalışanları olarak hepimizin o odalarda dersliklerde koridorlarda bahçelerde biriktirdiği ve hakikaten doya doya yaşadığı koca bir hayat var. Neye yanarım biliyor musunuz? O tabelayı sökmek zorunda kalan ve eminim o anda içi yanan insana yaşattığınız suçluluk duygusuna, bunun da vebali sizin. Yazın hesaba, divana kalsın...

Tabelasız da sürüyor hayat ve barış çabamız. Orada dedim ki: Gelecek tahayyülümüzün gerçekçiliğini ve bunun için gücümüzün yetkinliğini test etmeye çok zaman, akıl ve gönül harcıyoruz oysa bizi hareketsiz kılan ve asıl kafa yormamız gereken o tahayyülü kaybetme ihtimali olmalı. Hayır demek için yürüyeceğimiz yol, sonuç ne olursa olsun, o tahayyülü geri almamıza neden olacak. Bu herşeyden kıymetli... Biz o geleceğin kendisinden önce hayalini çocuklarımıza borçluyuz." (HABER MERKEZİ)