ÇEKO'dan ihraçlara karşı dayanışma

Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEKO) Bölümü, KHK'lerle ihraç edilen akademisyenlerine sahip çıktı. Bölümden yapılan açıklamada, "Hocalarımızın tekrar bizlerle birlikte olacağına inancımız tamdır” denildi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü (ÇEKO), KHK ihraçlarına karşı aldığı kararı kamuoyuna açıkladı. Kararda, “Görevlerine son verilen arkadaşlarımızın ve donanımlarından mahrum kaldığımız duayen hocalarımızın tekrar bizlerle birlikte olacağına inancımız tamdır” dendi.

Alınan karara ilişkin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Bölümümüz öğretim üyeleri Doç. Dr. Şennur Özdemir, Doç. Dr. Utku Balaban ile Araş. Gör. Dr. Onur Can Taştan ve Araş. Gör. Dr. Nail Dertli 672 ve 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu görevinden ihraç edilmişlerdir. Meslektaşlarımızın hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmayan biçimde görevlerinden alınmaları, bölümümüz ve öğrencilerimiz açısından vicdanî rahatsızlığa ve akademik kayıplara yol açmıştır. Uzun yıllar bölümümüzde engin bilgi ve deneyimleriyle akademisyenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunan Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu ve Prof. Dr. Mesut Gülmez hocalarımızın bu dönemde lisansüstü programlarda ders veremeyecek olmaları da ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur.

Yürütmeyi durdurma kararı KHK’ye takıldıYürütmeyi durdurma kararı KHK’ye takıldı

Görevlerine son verilen arkadaşlarımızın ve donanımlarından mahrum kaldığımız duayen hocalarımızın tekrar bizlerle birlikte olacağına inancımız tamdır. Bölüm olarak Fakültemizdeki tüm kayıplardan duyduğumuz üzüntüyü paylaştığımızı bildirir, Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Kurulu kararında belirtildiği gibi, üniversitedeki tüm karar mercilerinin evrensel hukuk ilkeleri ve ilgili anayasa kurallarını gözeterek, öğretim elemanlarının haklarına sahip çıkmasının yadsınamaz bir yükümlülük olduğu ifadesine katıldığımızı akademik camiaya ve kamuoyuna duyururuz.”