Ankaragücü taraftarı: Sandıkta görüşürüz

Siyaset, Spor Toto 2’inci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Ankaragücü ile Gümüşhanespor arasındaki karşılaşmaya da damgasını vurdu. Maçın ardından Ankara’ya dönen takımı binlerce taraftar havalimanında karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

Serkan Alan

ANKARA - Ankaragücü'nün dün deplasmanda karşılaştığı Gümüşhanespor maçının ardından, siyasetin futbola etkisi iddiaları gündeme geldi. Gümüşhane’de gerçekleşen müsabakada Gümüşhaneli Bakan Naci Ağbal ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in saha kenarından şeref tribününe girmesi, Ankaragücü yönetimi ve taraftarlarının tepkisine neden oldu.

Ankaragücü’nün mağlubiyeti ile sonuçlanan karşılaşma sonrasında Ankara’ya dönen takımı yüzlerce taraftar havalimanında karşıladı. ‘Sandıkta görüşeceğiz’ ve ‘ Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atan taraftarlar havalimanında polisin müdahalesiyle karşılaştı.

YÖNETİMDEN KINAMA MESAJI

Ankaragücü yönetimi maçın ardından açıklama yayımladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Karşılaşmanın atmosferinin yüksek geçeceğinin önceden bilinmesine rağmen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in de bulunduğu stadyumda hiçbir güvenlik tedbiri alınmamıştır. Bu güvenlik zafiyetinin oluşmasını art niyetli olarak değerlendiriyoruz. Maç oynandığı esnada Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in stadın içinden geçerek şeref tribününe gelmesi ve defalarca ‘Sayın Valimiz Okay Memiş geliyor’ diye anons edilmesi ve yine müsabakanın 55. dakikasında Sayın Bakan Naci Ağbal’ın tıpkı vali gibi sahanın içinden şeref tribününe gitmesi ve defalarca anons edilmesi futbol kurallarının dışında ve kabul edilebilir bir durum değildir” denildi.

Bakan Ağbal ve valinin, sahanın içinden anonslar eşliğinde tribüne geçmesi, Ankaragücü'nün tepkisine neden oldu. Bakan Ağbal ve valinin, sahanın içinden anonslar eşliğinde tribüne geçmesi, Ankaragücü'nün tepkisine neden oldu.

MAÇ DURDU

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor, takipçisi MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 2'nci yarısını izlediği karşılaşmanın 80'inci dakikasında Ankaragücü'nün geliştirildiği bir atakta hakemin faul vermesine konuk takımın seyircileri tepki gösterdi. Bu yüzden 2 takım taraftarları arasında gerginlik çıktı. Gerginlik giderek büyüyünce hakem maçı durdurdu. Stat dışında da 2 taraftar grubu arasında kavga çıktı. Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği olaylar sırasında başına aldığı darbeyle kanlar içinde kalarak yaralan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı."

(DUVAR)