'Yaşasın barış için attığımız her adım'

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10 Ekim katliamı davası müştekilerin ifadeleriyle devam etti. 10 Ekim Derneği Başkanı avukat Mehtap Sakinci Coşgun dün yarıda kalan konuşmasını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara katliamının ikinci duruşması üçüncü gününde davanın tanıklarının ifadeleriyle devam etti. 10 Ekim katliamında eşi avukat Uygar Çoşgun’u kaybeden, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı, müşteki avukatlarından Mehtap Sakinci Coşgun, dünkü duruşmada tartışma çıkması nedeniyle yarım kalan konuşmasını bugün tamamladı.

‘101 CANIN AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE EĞİLİYORUM’

Dün görülen duruşmada Çoşgun’un katliamda hayatını kaybeden 101 kişinin adını saydığı sırada sanık Mehmedin Baraç’ın “Yasin Börü” diye bağırması sonrası salonda gerginlik yaşanmış ve ara verilmişti. Ankara Adliyesinde saat 14.00’te başlayan üçüncü duruşmada Coşgun "Dün isimlerini saydığım 101 canın aziz hatırası önünde eğiliyorum" dedi.

Çoşgun şunları söyledi: “Biz şikayetçiyiz. Bir tane şikayetimiz yok, binlerce şikayetimiz var. Biz adaletin mücadele ederek geleceğine inandık. Bu ülkede öldürülmek bu kadar kolaysa bizim devlete ihtiyacımız yok.”

‘SİYASİ İKTİDARIN SORUMLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

“Kötü bir kaderin aynı noktada birleştirdiği insanlardık” diye beyanına devam eden Coşgun, “Soruşturma kapsamında detaylı araştırma yapılmadığını, önlenebilecekken önlenmediğini, göz yuman siyasi iktidarın sorumlu olduğunu düşünüyorum. Yaşasın barış için attığımız her adım. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Katiller için yaşasın cehennem” diyerek ifadesini tamamladı. (DUVAR)