'Hayır' cevabı asaleti erteletti iddiası

Mülakatta 'Başkanlık sistemi' sorulu. 'Sıcak bakmıyorum' diyen öğretmen geçemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum Aşkale’de aday statüsünde öğretmenlik yapan K.Ö’ye, asaletinin onaylanması için girdiği mülakatta “Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsun? Ne tavsiye edeceksin?” soruları yöneltildi. K.Ö., başkanlığa sıcak bakmadığını söyleyince, komisyonun kendisine 34 puan verip asaletini bir yıl sonraya bıraktığını iddia etti.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, Mersinli K.Ö, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. 5 yıllık sözleşmeli öğretmenliğin ardından devlet memuru olan K.Ö, son 1,5 yıldır da aday statüsünde görev yaptı. K.Ö’nün Eğitim-Sen Erzurum Şubesi’ne verdiği dilekçeden edinilen bilgiye göre, performans notları ortalaması 92, yazılı sınav ortalaması 79 olan K.Ö, adaylığının kaldırılması ve asaletinin onaylanması sürecinde son basamak olan mülakat sınavına Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nde girdi.

5 kişilik komisyonun karşısına çıkan K.Ö’ye disiplin yönetmeliğiyle ilgili bir soru soruldu. Bu soruya doğru yanıt veren K.Ö’ye sorulan ikinci soru “Anadolu’da Türk-İslam kültürünün yerleşmesini sağlayan 3 isim verebilir misiniz?” oldu. Komisyon, önceden belirlenen soruların ardından K.Ö’ye güncel gelişmelerle ilgili sorular sordu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUN?

Ardından komisyon başkanı “Başkanlık sistemi ve referandum hakkında ne düşünüyorsun? Çevrendekilere ne tavsiye edeceksin?” sorusunu yönetti. Bu soru karşısında kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan K.Ö, komisyon üyelerinin yanıt beklemesi üzerine düşüncelerini açıkladı ve başkanlık sistemine olumlu bakmadığını, böyle bir sistemin Türkiye’ye fayda getirmeyeceğine inandığını söyledi. K.Ö’nün bu yanıtının ardından mülakat sonlandırıldı.