Çok sayıda kentte IŞİD operasyonu: 400'den fazla gözaltı

Türkiye'nin bir çok ilinde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonların IŞİD şüphelilerine karşı yapıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sabah karşı terörle mücadele ve özel harekat şube polislerince Adıyaman, Muğla, Hatay, Adana, Bingöl, Bursa, Malatya, Kilis, Elazığ, Şanlıurfa, Çorum, İstanbul, Samsun, İzmir, Manisa, Konya, Van, Kocaeli, Gaziantep ve Ankara’da eş zamanlı olarak IŞİD operasyonları düzenlendi. Yurt çapında eş zamanlı yapılan IŞİD operasyonlarında en az 400 kişi gözaltına alındı.

ANKARA'DA 60 GÖZALTI

Ankara'da düzenlenen operasyonlar Altındağ, Mamak, Sincan ve Çubuk ilçelerinde gerçekleşti. Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 60 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL VE KOCAELİ'DE 18 GÖZALTI

İstanbul ve Kocaeli'de ise 18 şüpheli gözaltına alındı. Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, İ.K, Y.K, İ.A, M.Ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabancı uyruklu A.W olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca operasyonda 10'u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

BURSA'DA 46 GÖZALTI

Bursa'da Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 46 kişi gözaltına alındı. Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KONYA'DA 75 GÖZALTI KARARI

Konya'da ise 75 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken 30'un üzerinde kişi gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor ve gözaltı sayısının artacağı belirtiliyor. Şüphelilerin, örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye gidip gelerek örgütle temasa geçtikleri ifade edildi.

'YAKIŞIKLI ÇIKAR MIYIZ?'

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Şüphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Yakışıklı çıkar mıyız? Biraz yakışıklı çıkar mıyız?' demesi dikkat çekti.

ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONDA 10 GÖZALTI

Adıyaman merkezli 5 ilde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İstanbul, Samsun, Manisa, ve Gaziantep'te çok sayıda adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı.

ÇORUM'DA 19 KİŞİ ALINDI

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütü IŞİD'e yönelik belirlenen adreslere sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. İl merkezi ve bazı ilçeleri de kapsayan operasyonda belirlenen adreslerde arama gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ELAZIĞ'DA 16 NOKTAYA BASKIN

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Elazığ Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak düzenlenen operasyonda il merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde önceden tespit edilen 16 ayrı adreste arama yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Arama yapılan evlerde ele geçirilen dijital materyallerin de uzman polisler tarafından incelemeye alındığı kaydedildi.

ŞANLIURFA'DA 150 GÖZALTI

Şanlıurfa'da bir süredir takip edilen 150 kişi gözaltına alındı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığıca yürütülen soruşturma kapsamında ise kent merkezinde operasyon yapıldı, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. (DHA)

İZMİR'DE 9 KİŞİ

İzmir'de eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 9 kişi alındı. Şüphelilerin, IŞİD adına çatışma bölgelerine gittikten sonra İzmir’e geldikleri, burada eylem planladıkları belirlendi. DHA, şüphelilerin evlerine yapılan aramada Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildiğini’ iddia etti.

VAN'DA 8 GÖZALTI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda sekiz kişi gözaltına alındı.

HATAY'DA 38 GÖZALTI

Hatay’da merkez ve çevre ilçelerde yapılan operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Malatya’da iki, Kilis'te ise dört şüpheli gözaltında. Muğla’da da Fethiye ilçesi Kumluova mahallesindeki adreslere yapılan operasyonda Suriyeli uyruklu üç kişi gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR'DE FETİH EL ŞAM OPERASYONU

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda Fetih El Şam üyesi oldukları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü. (DHA)