Güntepe'nin ifadesinde iki çelişki

Eski kaymakam Kadir Güntepe'nin ifadesinin detayları ortaya çıktı. Güntepe'nin Bylock kullanımı ve eşiyle nasıl tanıştığına ilişkin çelişkili ifadeler verdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin Bylock üzerinden yaptığı görüşmeler nedeniyle tutuklandığı belirtildi.

Son olarak Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Güntepe'nin Gülen cemaatinin haberleşmek için kullandığı 'Bylock' uygulaması üzerinden kaymakamlar imamı olduğu öne sürülen H.Ö. ile 30'dan fazla görüşme yaptığının belirlendiği kaydedildi. Güntepe'nin çelişkili ifadeler verdiği de gelen bilgiler arasında.

BYLOCK NE ZAMAN YÜKLENDİ?

DHA'nın geçtiği bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü'nde 'Susma hakkını' kullanan Kadir Güntepe adliyedeki ifadesinde 'Bylock'u kullanmadığını öne sürdü. Ancak, Kadir Güntepe'nin 27 Ağustos 2014 tarihinde cep telefonuna Amasya'nın Hamamözü ilçesinde görev yaparken 'Amasya kaymakamlar imamı' olduğu belirtilen H.Ö. tarafından 'ByLock' programının yüklendiği tespit edildi.

2012 yılında H.Ö. ile temasa geçmeye başlayan Kadir Güntepe'nin Bylock üzerinden 30'un üzerinde görüşme yaptığı belirlenirken, ifadesinde de çelişki cevaplar verdiği kaydedildi. Kadir Güntepe'nin 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile 2013 yılında eşinin rahatsızlığı dolayısıyla tanıştığını söylediği belirtildi. Ancak aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eşi Zeynep Güntepesöz konusu hastalığı 2014 yılının ocak ayında geçirdiğini belirtti.

EŞİYLE NASIL TANIŞTI?

Zeynep Güntepe, ifadesinde, eşi ile internet üzerinden tanıştığını ifade ederken, 97'inci dönem kaymakamlarından olan Kadir Güntepe ise bir arkadaşının vasıtasıyla eşiyle tanıştığını söyledi. Güntepe'nin Amasya'nın Hamamözü kaymakamı iken yine 2014 yılında Amasya'nın Göynücek ilçesinde görev yapan ve meslekten ihraç edilen kaymakam B.C. ile ilişkisinin olduğu da belirlendi. Güntepe'nin FETÖ'nün KPSS çalışma evlerinde imam olarak görev yaptığı gerekçesiyle tutuklanan O.A. ile de temasının bulunduğu kaydedildi.

Eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandıEski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı

Üniversite yıllarında nerede kaldığı ile ilgili soruya ise Kadir Güntepe'nin cemaatin evlerinde kalmadığını, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde bir evde kaldığını söylediği, aynı evde birlikte kaldığı arkadaşlarının ismini ise veremediği kaydedildi.