Eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, Tokat'ta çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe, Kayseri'de 14 gün önce gözaltına alındı. Tokat'a getirilen Kadir Güntepe, emniyetteki ifadesinin ardından, bugün saat 20.00'de adliyeye götürüldü. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kadir Güntepe, tutuklandı.

Polis eşliğinde adliyeden çıkarılan Güntepe, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz. Bütün cumhuriyet savcıları bir araya gelse Kadir Güntepe'den terörist çıkaramaz. Bu kumpastır, eninde sonunda bunun hesabı hukuk içerisinde sorulacaktır" şeklinde bağırdı. Güntepe, Çamlıbel Cezaevine gönderildi.

'VEKİL BOZUNTUSU' MESAJIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Güntepe'nin Beytüşşebap'ta görev yaptığı dönemde iki ayrı saldırı yaşanmıştı. Eylül 2015'te yaşanan saldırılarda, 2 askerin ve 34 PKK'linin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıların ardından Twiiter hesabından bir mesaj paylaşan Güntepe, "Bu kalleş saldırısı sonucu hala ‘barış istiyoruz’, ‘insan hakları istiyoruz’, ‘siviller katlediliyor’ naraları atanlara bir çift sözüm var. Bu mu sizin barışınız! Bu mu insan hakları! Evime atılan bomba! Amaç ne! Hedef ne! Ya canım kızım burada olsaydı! Bu mu adaletiniz! Odama atılan zırh delici keskin nişancı ve kaleş mermileri tam 22 tane! Sivilleri kim katlediyor! Bu mu kardeşlik!" ifadelerini kullandı.

Gözaltındaki kaymakam: PKK ile mücadele ediyorumGözaltındaki kaymakam: PKK ile mücadele ediyorum

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise bu mesaja, “Kaymakam efendi! Kendi pisliğinizi bu karelerle örtemesin. 4 sivilin hesabını vereceksin. Yargılanacaksın!” diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Güntepe, Encü'ye "“Bana bak vekil bozuntusu. Allah’tan başka kimseden korkum olsaydı bunları yayınlamazdım. O bombaların hesabını vereceksiniz” şeklinde cevap verdi. (DHA)

HDP'li Encü'ye 'vekil bozuntusu' diyen kaymakam FETÖ'den gözaltındaHDP'li Encü'ye 'vekil bozuntusu' diyen kaymakam FETÖ'den gözaltında