TSK: IŞİD El Bab'dan çekiliyor

TSK'den yapılan açıklamada, IŞİD'in El Bab'dan çekilmek için hazırlık yaptığı bildirildi. Açıklamada, örgütün karargâhlarını Tadif bölgesine taşıdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı nedeniyle IŞİD'in El Bab'da tutunma umudunun kırıldığını duyurdu. TSK'den yapılan açıklamada, El Bab'ta bulunan sivil halkın IŞİD'in engellemelerine rağmen göç etmeyi başardığı ancak, şehirde halen 15-18 bin civarında sivilin bulunduğu belirtildi.

El Bab'taki son durum ile ilgili yapılan açıklamada, su, elektrik gibi temel hizmetler ve asgari yaşam koşullarının yok denecek seviyelere indiği ve bu nedenle sağlık sorunu yaşayanların hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

Açıklamada, örgütün savunma hatlarını kuvvetlendirmek ve karşılaştıkları kuvvetlere azami kayıp, hasar verdirmek amacıyla El Bab'ta yaptıkları istihkam çalışmalarına devam ettiği ve özellikle El Bab-Kadiran yolunda Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışmalarının yürütülmekte olduğu bilgisi de verildi.

(HABER MERKEZİ)