Meclis'teki kavga adliyeye taşındı

Meclis'te kadın milletvekillerinin yaralandığı kavga mahkemelik oldu. Bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi'ne giden Nazlıaka'ya, Ankara Barosu Kadınlar Hakları İzleme Kurulu ve Halkevleri üyeleri de destek verdi. Meclis'te daha önce kavgalar yaşandığını ama bir erkeğin işaretiyle kadının kadına kırdırılmak istendiği bir saldırıyı ilk kez gördüklerini söyleyen Nazlıaka, yaşananların getirilmek istenen başkanlık sisteminin izdüşümleri olduğunu söyledi.

Yaşanan olayı "utanç verici" olarak nitelendiren Nazlıaka, demokratik bir eyleme bu şekilde müdahalenin kabul edilemeyeceğini söyledi. Olayda Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Melike Basmac ve HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan'in yaralandığını hatırlatan Nazlıaka, İnceöz'ün müdahalesi ile de bileğinin incindiğini, doku zedelenmesi yaşandığını söyledi.

Nazlıaka, anayasa görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul oturumunda kendisini kürsüye kelepçelemişti. Nazlıaka'nın yaklaşık 1.5 saat süren eylemi AK Parti kadın milletvekilleri müdahalesi ile sonlandırılmış, bu sırada yaşanan kavgada çok sayıda kadın milletvekili yaralanmıştı.