Belgrad Ormanı'nda ağaçlar işaretlendi

Belgrad Ormanı’nda onlarca ağacın işaretlendi. Sosyal medyada ağaçların kesileceği iddiası ortaya atıldı. İşaretlemelerin ormanın içinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesi nedeniyle yapıldığı ileri sürüldü. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belgrad Ormanı’nda bazı ağaçların işaretlendiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili, ağaçların kesilmeyeceğini, ‘bazılarının yerlerinden sökülerek başka bölgeye taşınacağını’ söyledi.

Habertürk’ten Nagihan Alan’ın haberine göre, Belgrad Ormanı’ndaki bazı ağaçlar işaretlenerek numaralandırıldı. Yapılan işlemden habersiz olduklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili "Proje kapsamında ağaç kesimi yapılmayacak ancak raylı sistem güzergâhındaki ağaçlarda uygun bir yere taşıma işlemi yapılabilir fakat işaretlemeler tarafımızdan yapılmadı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi S. Tarık Balyalı ile CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, “Ormanlık alandaki hattı sınırlar gibi çevreleyen tel örgüler neden var?” diye sorarak proje hakkında belediyeden detaylı bilgi istedi. Projenin 13 Ocak’ta yapılması planlanan ihalesi 1 Şubat’a ertelenmişti. ‘Henüz ihalesi bile yapılmayan hat için çalışma mı yapılıyor?’ sorusu gündeme gelince vatandaşlar sosyal medyada işaretlenen ağaçlar için tepki gösterdi.

‘AĞAÇLAR KESİLMEZ AMA...’

İBB proje kapsamında ağaçlarda böyle bir işaretleme yapmadıklarını, işaretler konusunda bilgilerinin olmadığını söyleyerek, “Proje kapsamında ağaç kesimi yapılmayacak ancak raylı sistem güzergâhındaki ağaçlarda uygun bir yere taşıma işlemi yapılabilir fakat işaretlemeler tarafımızdan yapılmadı” diye açıkladı. 102 yıllık Haliç-Karadeniz Sahra Hattı’nı Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı ile yeniden hayata geçirmeye hazırlanan İBB’nin projesi 25 km’lik hat üzerine kurulacak. Santral İstanbul’dan başlayıp Kağıthane Deresi ve Cendere yolunu izleyerek Göktürk üzerinden Ayvad Bendi mesire alanında son bulacak. İhalenin ardından hattın yapımı 22 ayda tamamlanacak. (HABER MERKEZİ)