Kıbrıs'ta 'FETÖ' operasyonu: 12 subay aranıyor

'FETÖ' operasyonları Kıbrıs'a da sıçradı. Ulaşılamayan 12 subay adanın iki kesiminde de gündem.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cuma günü Kıbrıs’ın kuzeyine inen iki askeri helikopter adadaki darbe ve 'FETÖ' operasyonunun startını verdi. ByLock uygulaması ile ilgili çalışma sonucu 9 subay alıkondu ve askeri helikopterle Ankara’ya götürüldü.

Adadaki araştırmalar kısa sürede genişledi ve bazı komutanların karargahları, çalışma odaları ve evleri arandı. Basına yansıyan son bilgilere göre, 29 subay hakkında yakalama kararı çıkartılmış durumda ancak 12 askere ulaşılamıyor.

Kıbrıs Türk tarafındaki resmi makamlar sessizliğini korurken adanın güneyi gelişmeleri yakından takip ediyor. Üst düzey askeri yetkililerin Ankara’ya götürülmesi yanında kayıp 12 askerin akıbeti de merak konusu.

OPERASYONLAR GENİŞLEYEBİLİR

Duvar’ın konu ile ilgili görüşüne başvurduğu Kıbrıs ve Ankara’daki kaynaklar “terör yuvaları ve unsurları” olarak tanımladıkları çevrelerin Kıbrıs’ın her iki yakasında da faaliyetlerini sürdürdüğünü söylüyor. Kulislerde Türkiye’de listelerin hazırlanmış olduğu ve Kıbrıs Türk tarafının bu listeleri görmezden gelme lüksünün olmadığı konuşuluyor.