Şanar Yurdatapan'a 6 bin TL para cezası

Müzisyen Şanar Yurdatapan Özgür Gündem gazetesinin dayanışma kampanyasına katıldığı için 6 bin TL para cezasına mahkum edildi Yurdatapan davada 'Neyi savunacağımı bilemiyorum' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan müzisyen ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan'ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Cumhuriyet'ten Canan Coşgun'un haberine göre, “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katıldığı gerekçesiyle yargılanan müzisyen Şanar Yurdatapan, 6 bin TL para cezasına mahkum edildi. Yurdatapan’a örgüt propagandası yaptığı iddiası ile verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası da ertelendi.

'NEYİ SAVUNACAĞIMI BİLMİYORUM'

Yurdatapan savunmasında, mahkeme heyetine seslenerek, “Gerçekleri söyleyenleri cezalandırırsanız çok değil birkaç yıl sonra geriye dönüp baktığınızda vicdanlarınıza ne diyeceksiniz” diye sordu.

Yurdatapan’la dayanışmak için Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve oyuncu Lale Mansur da salonda yer aldı. Yurdatapan duruşmada 10.5 yıla kadar hapsinin istendiği mütalaaya karşı beyanda bulundu. Yurdatapan, savunmasına “Neyi savunacağımı gerçekten bilemiyorum” sözleriyle başlayarak, iddianamede ve mütalaada suç sayılabilecek hiçbir ithamın olmadığını vurguladı. Yurdatapan, görüş bildirme hakkının ifade özgürlüğünün doğal bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “İddianamenin ve onun kopyası olan esas hakkındaki görüşün hesaba katmadığı bir şey var: Öldürülen bu insanlar yumurtadan çıkmadı. Onlar da hepimiz gibi anne babalarının, aile ve yakınların yavruları, canları ciğerleri. Onların cenazelerine katılanları, orada söylediklerini, bunları haber yapanları bile yargılamak olacak iş mi” diye sordu. (HABER MERKEZİ)