Kayyım Roboski Anıtı'nı yıktı

Kayapınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mustafa Kılıç, ilçedeki Roboski Anıtı kaldırdı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan 2 insan başlı aslan heykeli de dün Belediye yönetimi tarafından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ne ait Rojava Parkı’ndaki Roboski Anıtı bu sabah polisler tarafından kaldırıldı. Heykelin kaldırılması Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın, Kayapınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanmasından sonra gerçekleşti. Kayyım atanan belediyeden, heykelin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapılmadı. Dün de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde duran 2 Lamassus Hekeli (2 insan başlı aslan heykeli) kaldırılmıştı.

ROBOSKİ ANITI NE ZAMAN YAPILDI?

Roboski Anıtı, 30 Aralık 2013 yılında, katliamda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarının da katıldığı bir törenle açılmıştı. Heykeltıraş Suat Yakut tarafından üç ayda tamamlanan anıtta, katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri, Roboskili anneleri temsilen ellerini gökyüzüne açmış şekilde oturan bir kadın figürü ve katliamı gerçekleştiren savaş uçaklarına ait füzeler bulunuyordu.

heykelana1 Dicle Kent bulvarı üzerindeki parkta bulunan ve ortasında anne, çevresinde ise bombaları simgeleyen figürlerin bulunduğu 'Roboski Anıtı'nın çevresinde ise yaşamını yitiren 34 kişinin isimleri yer alıyordu.

roboic2