Maside Ocak gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Lisesi önünde yaptığı eylemde ortak basın metnini okuyan Maside Ocak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sormak için 615. haftada Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri polis tarafından engellendi.

Cumartesi Anneleri'nin eyleminde açıklama yapan Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, polisler tarafından "PKK propagandası yapıyorsunuz" denilerek gözaltına alındı.

TANRIKULU: OHAL'DEN ÖTE DARBE SONRASI DÖNEM...

Cumartesi Anneleri'nin eylemine her hafta katılarak, dayanışmada bulunan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dünyanın en uzun süreli annelerin, kardeşlerin, insan hakları savunucularının yürüttüğü sivil mücadele eylemine polis müdahalesinin, Türkiye'nin OHAL'den öte darbe sonrası dönemi yaşadığının çıplak kanıtı olduğunu söyledi.

cumarteis4

Bu haftaki eylemin, 1996 yılının ocak ayının ilk haftasında Güçlükonak'ta gözaltına alındıktan sonra bir dolmuşun içerisinde yanmış bedenleri bulunan 10 köylünün anısına adandığını belirten Tanrıkulu, "Bildiriyi de Maside Ocak okuyordu. Polisler, 'Bu katliamı devlet yaptı diyemezsiniz' diyerek müdahale etmek istedi. Ben araya girince Maside Ocak bildiriyi okumaya devam etti. Ancak, sonrasında Ocak gözaltına alındı" bilgisini verdi.

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maside Ocak'ın serbest bırakılması için İçişleri Bakanlığı ile irtibata geçtiğini de ifade etti. Tanrıkulu, uzun yıllardan sonra Cumartesi Anneleri'nin eylemine polis müdahalesinin de dikkat çekici olduğunu ifade etti.

cumartesi

27 YILDIR DEVAM EDİYOR

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek, gözaltında kaybolan yakınlarının ve faili meçhul siyasi cinayetlerin aydınlatılmasını istiyor.

Arjantin'de cunta yönetiminin zorla yok ettiği çocuklarını bulmak için Plaza Del Mayo Meydanı'nda toplanan annelerden esinlenen Cumartesi Anneleri, polisin yoğun müdahaleleri nedeniyle 13 Mart 1999'da ara verdikleri oturma eylemini, 2008 yılından itibaren yeniden başlattı.

(HABER MERKEZİ)