Cumhurbaşkanlığı: Her zaman 'İncirlik'i kapattık' diyebiliriz!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 'İncirlik'i kapatıyoruz' deme hakkımız her zaman var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın dünkü "Koalisyon güçlerinin El Bab operasyonunda TSK'ya destek vermemesi düşündürücü. Bu durum İncirlik Üssünü sorgulatıyor" sözlerinden sonra bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da benzer bir çıkış geldi.

İbrahim Kalın, " 'İncirlik'i kapatıyoruz' deme hakkımız her zaman var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın katıldığı TV programındaki açıklamalarından satırbaşları şöyle:

IRAK ZİYARETİ: Başbakan Yıldırım'ın ziyareti Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Irak'ta son 10 yıldır büyük bir kaos ortamı var. Özellikle PKK'ya karşı Kandil ve civarında hava harekatı anlamında operasyonlarımız devam ediyor. PKK'nın Sincar'dan çıkması gerekiyor. İbadi'nin açıklamaları dışında sahada sonuç istiyoruz. Terör örgütü Türk-Kürt savaşı çıkarmaya çalışıyor. Başika'daki asker sayısı ihtiyaca göre artırılabilir.

SURİYE'DE KORİDOR: ABD, Suriye muhalefetine verdiği sözleri tutsaydı, Halep'te yaşananlar yaşanmazdı. Bölgede terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. DEAŞ'la mücadele müttefiklerimiz de destek vermeli.

İNCİRLİK KAPATILABİLİR: İncirlik Üssü'nün pozisyonu her zaman değerlendirilir. "İncirlik'i kapatıyoruz" deme hakkımız var.  Astana sürecine kadar ateşkes korunur ihlaller yapılmazsa Astana süreci daha başarılı olur. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ABD İncirlik üs