'Ne yapalım yani yarasalara lastik don mu giydirelim' isyanı

Antalya Konyaaltı'nda palmiyelerdeki tohumları yemeye gelen yarasaların bina duvarına kirlettiğini savunan bazı mahalle sakinleri belediye ve muhtarlığa şikâyette bulundu. Mahallelinin bir bölümü de 'yarasaların doğal davranışı engellenemez, katliam mı yapalım?' diyerek şikayete tepki gösterdi. Muhtar Öztürk de şikayetlere tepki gösterdi: Ne yapalım yani yarasalara lastik don mu giydirelim!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın üst gelir grubuna hitap eden Deniz ve Bahçelievler’de gündeme gelen ‘yarasa krizi’ mahalle sakinlerini ikiye böldü. Tartışma, Muratpaşa İlçesi Bahçelievler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Konyaaltı Caddesi İçli Apartmanı sakinlerinin falezlerde yaşayan yarasaların bina duvarlarını kirlettiğini savunarak belediyelere yaptığı şikâyetle başladı. Muhtar ise "Benim evime de kuşlar yuva yapıp pisletiyor, hanım da her gün temizliyor. Ne yapalım yani yarasalara lastik don mu giydirelim” diye tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, apartman sakinleri adına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’ne başvuru yaptığını söyleyen eski İl Genel Meclisi Üyesi Asuman Faraşlar, “Falezlerde yaşayan yarasalar sahildeki palmiyelerin tohumlarını yeyip bina duvarlarını kirletiyor. Camlarımız, kapılarımız simsiyah. Çözüm için defalarca yetkililere başvuru yaptık. Buna rağmen bir çözüm sağlanamadı” dedi.

'PALMİYELERDEKİ TOHUMLAR KESİLSİN'

Yarasaların binalardan uzak tutulması için palmiyelerdeki tohumların kesilmesi gerektiğini savunan Faraşlar, büyükşehir ve alt belediyelerin bildirdikleri 'sorun'la ilgilenmemesinden yakındı.

yarasa1 Bazı mahalle sakinleri yarasaların duvarlarını kirletmesinden şikâyetçi.

'TOPLU KATLİAM MI YAPALIM'

Yarasaların doğal davranışlarının engellenemeyeceğini belirterek karşı görüş bildiren mahalle sakinleri ise şöyle konuştu: “Yarasalar duvarları kirletiyor diye toplu katliam mı yapalım? Böyle bir başvuru nasıl yapılabilir. Biz buna kesinlikle karşıyız. Hayvanların doğal yaşam ortamları katledildiği için bu sorunlar ortaya çıkıyor.”

Deniz Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk ise “Yarasa konusu değil ama palmiyelerin tohumları ile ilgili bir takım şikâyetler aldık. Bu mahallede maalesef bazı şımarıklıklar olabiliyor. Benim evime de kuşlar yuva yapıp pisletiyor, hanım da her gün temizliyor. Ne yapalım yani yarasalara lastik don mu giydirelim” dedi.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ahmet Ateş ise şikayet nedeniyle palmiyelerin budanacağını söyledi.