'Başkanlıkta sadece AK Parti ve CHP olacak'

Erdoğan'ın başdanışmanı AK Partili Burhan Kuzu, başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği kabul edilince Türkiye'de 2 parti olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri süren başkanlık sistemi teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında konuşan Kuzu, "Bundan sonra 2 parti olacak, biri AKP biri CHP" dedi.

Kuzu CHP'nin başkanlık sistemi gelirse bir daha seçilememe korkusu yaşadığını iddia ederken "Sanki parlamenter sistemde 60 yıldır iktidar oluyor gibi" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIKTA MEVLANA MODELİ

Parlamenter sistemin 'kokuşmuş bir İngiliz sistemi' olduğunu iddia eden Kuzu şu iddiaları ortaya attı: "Perlamenter sistem Tarihi miadını doldurmuştur. Bir ülkede devletin en tepesindeki ismi Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa, başkanlık sistemi için en büyük adım zaten atılmıştır. Bizim anayasamız dünyadaki örnekleri incelenerek ve esas alınarak hazırlanmış bir karma Türk modelidir. Başkanlıkta Hz. Mevlana modeli önemlidir. Kollarını açacaksın bütün halkı kucaklayacaksın ve ne olursan ol gel diyeceksin. Bunu yapan kazanır başkanlıkta."