Açığa alınan 10 bin 400 Eğitim Sen’li görevine döndü

Eğitim Sen Başkanı Kamuran Karaca, OHAL sürecinde üyelerine yönelik KHK uygulamaları hakkında bilgi verdi: Toplamda 10 bin 400 arkadaşımız görevine döndü. Açığa alınan 74 ve ihraç edilen 821 üyemizin de dönmesi için de çalışmalarımız sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, Duvar’a yaptığı açıklamada, açığa alınan Eğitim Sen üyelerinden toplam 10 bin 400’ünün göreve döndüğünü söyledi. Karaca, “Açığa alınanların göreve dönüşleriyle ilgili tebligatlar peyderpey illere gönderiliyor. 13 arkadaşımıza henüz tebligat gitmedi. En kısa sürede onlara da tebligatın ulaştırılacağını, göreve başlayacaklarını düşünüyoruz” dedi.

821 EĞİTİM SEN’Lİ İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Aralarında ‘barış imzacısı’ akademisyenlerin de bulunduğu toplam 821 Eğitim Sen’linin kamudan ihraç edildiğini hatırlatan Karaca, şu bilgileri verdi: “İhraç edilen arkadaşlarımızla ilgili bu karar, tıpkı açığa alınan arkadaşlarımız gibi subjektif değerlendirmelere dayanılarak verildi. Hükümet, ihraçları ve açığa almaları 15 Temmuz sürecindeki mağduriyetini büyütmek için kullandı. İhraç edilen Eğitim Sen’lilerle ilgili savcılık soruşturması veya mahkeme kararı olmadan sadece ‘şu çevrelere destek veriyorlar’ denilerek KHK’lerle ihraç kararı alındı. İhraçlarla ilgili olumlu adım atılması için siyaseten bir iklim değişikliğine ihtiyaç var.”

AÇIĞA ALINAN 74 KİŞİ BEKLEMEDE

Süreci, dayanışma ve diplomasiyle yürüttüklerini ifade eden Eğitim Sen Başkanı, “İllerde, özellikle muhalefet partilerinin milletvekilleriyle görüşerek bir yandan da eylem ve etkinliklerle dolu bir mücadeleyle iyi sonuç aldık. 15 Temmuz sonrasında 121 arkadaşımız sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açığa alınmıştı. Onların bir kısmı görevine döndü. 74 arkadaşımızın da dönmesi için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.