Müjgan Ekin'den iki ay sonra haber var

2 aydır haber alınamayan Müjgan Ekin'in Cerablus'ta olduğu duyuruldu. Baba Esat Ekin, kızının 48 gün gözaltında tutulduktan sonra Cerablus'a bırakıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Batıkent semtinde 24 Ekim'de gözaltına alındığı belirtilen Özgür Gün TV program yapımcısı ve Sur Belediye Meclis Üyesi Müjgan Ekin'den iki ay sonra haber alınabildi. Baba Esat Ekin ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD'de düzenledikleri basın toplantısıyla, Müjgan Ekin'in akıbeti hakkında bilgi verdi.

Müjgan'dan haber aldığını duyuran baba Ekin, “Biliyorsunuz, 24 Ekim'de Ankara'da mobese kameraları ve görgü tanıkları ifadeleriyle kaçırıldığını öğrendik. Savcılığa başvurduk. Sonuç alamadık. 48 gün sonra polisler tarafından işkence yapıldığı ve Cerablus'a bırakıldığını bize bildirdi. Sağ olmasının en büyük nedeni basın, kurumlar ve halkımızın sahiplenmesi” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Baba Ekin, kızı Müjgan'ın kendisine ilettiği “Halk bana sahip çıkmasıydı, benim cenazemi bulurlardı. Sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini de paylaştı.

‘KAYIT DIŞI GÖZALTILAR’

İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan ise “Burada hiç bir polemiğe girmek istemiyorum. Biz bu ülkede gözaltında kayıp vakası yaşanmamasından mutluluk duyarız. Resmi kurumları zor durumda bırakmak için hareket etmeyiz. Hurşit Külter, Taşkın Yasak ve Müjgan Ekin'in vakaları gösterdi ki kayıtdışı gözaltına alma olayları gerçekleşiyor. Hükümet bu konunda gerekli önlemleri almalı. Etkili soruşturma yapılmalı. Bunlar görev suçudur” diye konuştu.

Türkiye'de hala yüzlerce insanın akıbetinin bilinmediğini belirten Türkdoğan, “Her hafta Cumartesi günü kayıpların akıbetini soruyoruz. Türkiye'nin uluslararası yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve bu kişilerin akıbetinin araştırılarak faillerinin yargı önüne çıkarılması mücadelemiz sonuç alıncaya kadar sürecektir” dedi.

MÜJGAN EKİN, 11 ARALIK'TA AİLESİNE ULAŞTI

TSK'nin kontrolündeki Cerablus'a bırakıldığı öne sürülen Müjgan Ekin'in, 11 Aralık günü ailesine telefon üzerinden ulaştığı öne sürüldü. Ekin ailesinin, 25 Aralık Pazar günü teyit amacıyla bir kez daha kızları Müjgan Ekin'le iletişim kurduğu ve sağ olduğunu öğrendiği açıklandı.