TSK'dan El Bab açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ta yürütülen operasyonla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği belirtildi. Harekatın 122'nci gününde TSK'nın desteklediği silahlı unsurlarca kuşatılan El Bab'ın, IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekata havadan ve karadan yoğun ateş desteğiyle devam edildi.

Yaşanan çatışmalarda 2 IŞİD üyesenin öldüğğü ve PYD'ye ait olduğu ileri sürülen bir 'drone'a  da el konulduğu belirtilen TSK açıklamasında "Tespit edilen 143 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı" denildi.

'HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ'

Açıklamada Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş uçaklarıyla da El Bab'daki IŞİD hedeflerine hava harekatı düzenlendiği de kaydedilirken, şu bilgilere yer verildi:

"Harekatta terör örgütüne ait 51 hedef ateş altına alındı, 22 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi. DEAŞ'ın barınma, silah mevzisi ve savunma amaçlı kullandığı 37 bina, 3 cephanelik ve bir lojistik merkezi imha edildi. Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince harekatın başından bu yana çoğu tuzaklanmış 2 bin 208 el yapımı patlayıcı ve 42 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi." (HABER MERKEZİ)