Kalorifer çalışmıyor, öğrenciler okula gitmiyor

Doğalgaza geçileceği için okulların kazan daireleri kaldırıldı. Yeni sistem kurulamadı. Öğretmenler titreyerek ders veriyor. Çocuklar hasta.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Karabağlar ilçesindeki beş okulda doğalgaz sistemine geçilecek diye kömür kazanları kaldırıldı ancak dönüşüm gerçekleşmeyince dersler soğukta yapılmak zorunda kalındı. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube başkanı Bahri Akkan, öğretmen ve öğrencilerin hastalandığını söylüyor.

Akkan, Karabağlar Kaymakamlığı'na ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduklarını, fakat kendilerine herhangi bir geri dönüş yapılmadığını belirtiyor: “Karabağlar ilçesinde beş okulda doğalgaz sistemine geçiyoruz diye kış koşullarında kaloriferler kaldırıldı. Karabağlar Cumhuriyet İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Hüseyin Akdağ İlkokulu, Seniha Mayda Ortaokulu'nda şu an öğrenciler soğukta eğitim görüyor. Öğrenciler bu okullarda eğitim görmeye çalışıyor. Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabağ Kaymakamlığı'na bu konuda aldığınız önlemleri bizi bildirin diye başvuru yaptık ama bizi ciddiye bile almadılar. 10 gündür yaptığımız başvuruya ilişkin yanıt vermedikleri gibi herhangi bir önlem de almış değiller.”

'TİTREYEREK DERS VERİYORUZ'

Kaloriferlerin kaldırıldığı okullarından birinin çatı katında sınıfların olduğu bu sınıfların kış koşullarında daha da soğuk olduğunu dile getiren Bahri Akkan, öğretmenlerin kendilerine ulaşarak, 'Titreyerek ders veriyoruz' dediğini anlatıyor ve ekliyor: “Velilerden de şikayetler aldık. Bütün bunlara rağmen şu ana kadar tek bir önlem alınmadı. Öğrenciler başka okullara gönderilebilirdi ya da okullar tatil edilebilirdi. Ama buna rağmen bu okullarda hiçbir önlem alınmadan eğitim ve öğretim devam ediyor. Öğretmen arkadaşlarımızın birçoğu soğuktan dolayı hastalandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihale yeni sonuçlandığı için bu sıkıntıların yaşandığını belirtiyor.”

'ÖĞRENCİLER OKULA GELMEMEYE BAŞLADI'

İsmini vermek istemeyen bir öğretmen ise her sınıftan 4-5 öğrencinin devamsızlık yaptığını belirtiyor: “Kışın ortasında böyle bir çalışmanın yapılmasına anlam vermek zor. 10 gündür soğuk algınlığından dolayı hastayım. Mecburen okula gidiyorum. Şu an öğretmen olduğum okulda ders verecek sağlıklı bir ortam yok. Bu durumdan en çok öğrencilerimiz etkileniyor. Devamsızlıklar artmaya başladı. Her sınıftan 4-5 öğrenci okula gelmemeye başladı. Kışın ortasında böyle bir durumun hem öğrencileri hem de öğretmenleri çok etkileyeceğini, eğitim öğretim ortamının tamamen ortadan kalkacağını, bu çalışmaların kışın ortasında yapılmaması gerektiğini öğretmen ve veliler olarak idareye ilettik. İl Milli Eğitim, Karabağlar İlçe Milli Eğitim ve Kaymakamlığın aldığı kararla bu dönüşümü yaptılar.”