'Berkay melek gibi yaşadı, önlüğü bize emanet'

İstanbul’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş, Başkent Üniversitesi’nde arkadaşları tarafından anıldı. Akbaş’ın liseden bu yana yakın arkadaşı olan Cansel Kuş, "Olmamalıydı, bunun sonu böyle bitmemeliydi. Büyük acısı yüreğimizde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başkent Üniversitesi öğrencileri Berkay Aktaş için düzenledikleri anma töreninde, “Bombalara Alışmayacağız, Berkay’ı Unutturmayacağız” pankartıyla sessiz yürüyüş yaptılar.

Berkay Aktaş’ın liseden bu yana sınıf arkadaşı olan Cansel Kuş, Berkay’dan alıntı yaptığı konuşmasıyla herkesi duygulandırdı. Cansel Kuş şunları söyledi:

“…Hayata sımsıkı ellerle tutunan, yaşamaktan zevk alan, çalışkan, dürüst bir insanın saniyelik bulunduğu bir yerin kaderi olabileceği kimin aklına gelirdi. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir dostum için bunu okumak benim için çok zor. Berkay benim hayatımın içindeki 7 yıl, lisede aynı sırada oturup aynı bahçede güldüğümüz, üniversitede beraber daha fazla anı paylaştığımız, çokça projeye imza attığımız başarılı bir insan. Daha tıp fakültesine yeni başladığı zamanlarda beyaz önlüğü giyip doktor olmanın hayalini kuruyordu. Kendisi daha o zamanlardan bir halk sağlığı gönüllüsüydü ve azimli, istekli bir şekilde tıp öğrencileri topluluğunda yer aldı. Burada Berkay’ın o toplulukta olmayı ne kadar çok istediğini kendi yazısından okumak istiyorum.

Sinop Berkay'ı gözyaşlarıyla uğurluyorSinop Berkay'ı gözyaşlarıyla uğurluyor

'BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEYİ İSTİYORUM'

‘Merhaba ben Berkay Akbaş. Bu yılki halk sağlığı etkinlikleri düzenlemesinde yardımcı olmaktan gerçekten çok mutluluk duyarım. Nedenine gelirsek günümüzde halkın sağlık konusunda yanlış düşüncelere sahip olduğunu görüyorum. Benim tanıdığım birçok insan kendi hastalıklarına kendileri teşhis koyuyor ve ilaçlarını da kendileri belirliyor. Bunların üstüne sağlıklarına gereken önemi vermiyorlar. Sigara ve alkol tüketiminin artışı da bunu gösteriyor. Ben bu durumdan rahatsız oluyorum ve bazı şeyleri değiştirmeyi canı gönülden istiyorum. Çalışmalarımı da büyük kararlılık ve azimle gerçekleştireceğimi söyleyebilirim. Babamı ve amcamı sigaradan nasıl vazgeçirdiysem insanları da bu konuda ikna etmeye hazırım. Vereceğiniz görevleri en iyi şekilde yapacağıma, halkın sağlık konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunacağıma inanıyorum. Etkinlikler sırasında kendimi mesleğe atılmadan önce geliştirmeyi umuyorum. Seçimlerinizde kolaylıklar diliyorum.’

Olmamalıydı, bunun sonu böyle bitmemeliydi. Büyük acısı yüreğimizde. Yaşarken melek gibi yaşadı. Şimdi cennette. Önlüğü bize emanet. Işıklar içinde uyu Berkay Akbaş. Başta ailesi tüm sevdiklerine başsağlığı diliyorum.”

'SESSİZLİĞİMİZ TEPKİMİZDİR

Anma törenini düzenleyen öğrenci gruplarından Eleştirel Düşünce Topluluğu Başkanı Çağdaş Pamuk, “Berkay için sessiz yürüyüş yaptık. Sessizliğimiz tepkimizdir” derken, törende konuşan öğrenci Sami Gökoğlu da "Gençliğin bombalara alışmayacağını, bunlara karşı tepki göstermeleri gerektiğini, seslerinin daha güçlü çıkacağını" ifade etti.