Soylu: 29 şehit, 166 yaralımız var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırıları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beşiktaş'ta dün gece meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bakanlar sabah 4.30'da açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, İstanbul Polis Eğitim Merkezi'nde yapılan açıklamada saldırıların saat 22.29'da çevik kuvveti hedef aldığını, ilkinde Beleştepe'den geçen bir aracın ve 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda durdurulan bir kişinin kendini patlatması ile iki saldırı yaşandığını söyledi. Kurtulmuş olaydan 4 dakika sonra bölgeye müdahale edildiğini belirtti. Medya kuruluşları ve kamuoyundan resmi açıklamalardan başka açıklamalara itibar edilmemesini isteyen Numan Kurtulmuş ayrıca, Avrupa'dan artık 'boş söz değil gerçek bir dayanışma' beklediklerini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: TERTİBAT ALINDI AMA...

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bursaspor taraftarının tahliyesinden sonra bir aracın patlatıldığını, 45 saniye sonra da bağlantılı olduğu düşünülen bir başka canlı bombanın etrafında polislerin tertibat aldığını ama araç patlayınca o canlı bombanın da etrafındakilerle birlikte kendisini patlattığını söyledi. Soylu, 27'si polis 29 can kaybı olduğunu, 166 kişinin de yaralandığını duyurdu. Soylu olayla ilgili olarak bombalı araçtan yola çıkılarak yapılan soruşturma sonucunda da 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: YOĞUN BAKIMDAKİ 3 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 106 ambulansla olaya müdahale edildiğini, 166 yaralıdan 17'sinin ameliyatta, 6'sının yoğun bakımda tedavi edildiğini bunların üçünün de durumunun ağır olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: En büyük can kaybını hedefledilerErdoğan: En büyük can kaybını hedeflediler

Erdoğan patlama hakkında bilgi aldıErdoğan patlama hakkında bilgi aldı

Bursaspor: Taraftarımız ayrılmıştıBursaspor: Taraftarımız ayrılmıştı

İstanbul'da bombalı saldırılarİstanbul'da bombalı saldırılar

Al Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdiAl Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdi