Hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. Soylu 14'ü yoğun bakımda 136 yaralı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da dün Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu. Polisler tarafından fark edilen canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada 27'si polis 29 kişinin hayatını kaybettiğini 136 kişinin de yaralandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:35 civarında yaptığı yeni açıklamada ise saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Soylu yaşamını yitirenlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. Bakan Soylu, yaralı sayısının ise 136 olduğunu belirtti.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soylu, saldırıyla ilgili soruşturmada 13 kişinin gözaltına alındığını da belirtti.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, saldırganın kendisini patlattığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Soylu: 29 şehit, 166 yaralımız varSoylu: 29 şehit, 166 yaralımız var