Binali Yıldırım, Putin ve Medvedev'le görüştü

Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'le görüştü. Yıldırım daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyaretinde Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile görüştü. Yıldırım, bu toplantının ardından Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Putin ve Yıldırım'ın görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü.

'İLİŞKİLERİ ESKİSİNDEN İYİ BİR NOKTAYA TAŞIYABİLİRİZ'

Medvedev'le gerçekleşen görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Yıldırım, "Bir yıllık tatsız dönemin sona erdiğini hep beraber görüyoruz. Bir yılın bize getirdiği olumsuz tecrübeyi değerlendirerek ilişkilerimizi stratejik düzeyde eskisinden daha da iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Bu mümkün, geçmişte örnekleri var" dedi.

Ticaret, turizm, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere, ortak büyük projelerin kaldığı yerden artan bir hızla sürmesinin ve kaybedilen zamanın onarılmasının her iki ülke tarafından arzu edildiğini anlatan Yıldırım, "Özellikle ağustos ayından bu yana attığınız adımları takip ediyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz ancak iyileşmede kademe kademe ilerleme yönteminin biraz daha hızlandırılmasının daha faydalı olacağı kanaatimizi de ifade ediyoruz. Bu konuları gerek bakanlarımız kendi aralarında gerekse biz başbakanlar olarak bütün detaylarıyla görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

'ZOR BİR DÖNEM GERİDE KALDI'

Rusya Başbakanı Medvedev ise, Türkiye-Rusya ilişkilerinde zor bir dönemin geride kaldığının altını çizerek, bu görüşmenin, ilişkilere ivme kazandıracağını söyledi.

Medvedev, "Hem objektif hem de subjektif nedenlerden ötürü iki ülke ticari ilişkilerinde duraklama yaşandı. Ancak biz büyük ortak projelerimizin gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugünkü görüşmelerin hedefi ekonomi, yatırım ve kültür alanındaki ilişkilere ivme kazandırmaktır." dedi.

Yıldırım'ın Moskova ziyaretinin son dönemde iki ülke arasında başbakan seviyesindeki ilk temas olduğunu hatırlatan Medvedev, "İlişkilerimizde zor bir dönemi geride bıraktık. Bu görüşmenin son derece pozitif ve verimli geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.