Salih Müslim: Erdoğan IŞİD’e zaman kazandırıyor

PYD lideri Müslim, Türkiye'nin Suriye'de Kürtlere karşı IŞİD'e 'soluk aldırdığını' söyledi. Müslim, hakkındaki yakalama kararına da 'gülünç' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PYD lideri Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'Suriye’de köşeye sıkışan IŞİD’e zaman kazandırmaya' çalıştığını öne sürdü. Müslim, Erdoğan'ın Suriye'de el Bab'ı ele geçirerek IŞİD'i rahatlatmaya çalıştığını sürdü.

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'la söyleşi yapan Müslim, Türkiye'ye 30 kilometre mesafedeki El Bab ve çevresinde IŞİD, Kürtler ve TSK arasındaki çatışmalar hakkında "El Bab’ı ele geçiren, IŞİD’in kalesi sayılan Rakka’ya giden yolların da kontrolünü ele geçirecektir” dedi. Müslim, Kürtlerin El Bab’ı IŞİD’den temizlemeye çalıştığını, Erdoğan’ın ise bu kenti ele geçirerek IŞİD’e soluklanma imkânı sağlamaya çalıştığını öne sürdü: "IŞİD orada kendi varlığını koruyabildiği sürece radikal İslamcılara destek veren Erdoğan için IŞİD tahammül edilebilecek bir seçenek olarak kalacak.” El Bab Türkiye açısından, Suriyeli Kürtlerin sınır boyunca yekpare bir toprak parçası elde etmelerini engellemek için anahtar konumunda.

Müslim, Kürtlerin IŞİD’den alınan bölgelerdeki Arapları uzaklaştırmaya ya da kaçanların dönmesine izin vermediği iddiaları hakkında da, "Bunlar Türklerin propagandası. Oradaki halkı bize karşı yönlendirmek ve bununla Kuzey Suriye’deki kendi askeri müdahalesini meşru kılmak istiyorlar” dedi.

Salih Müslim, 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararı ve ağırlaştırılmış müebbet istemiyle ilgili de, bu yöndeki suçlamaların 'gülünç' olduğunu savunarak, "Biz PKK’nın görüşlerini paylaşıyoruz. Ancak örgütsel olarak bizim partimizin PKK ile hiçbir ilişkisi yoktur, teröre de hiçbir biçimde karışmadık” açıklamasında bulundu. (Deutsche Welle Türkçe)

HABERİN TAMAMI