Kapı kendisi kilit olmuş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yurt yangını ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Sözlü, PVC olan kapının eriyerek şişmiş olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da yaşanan yurt yangınıyla ilgili olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün, yangın merdivenin kilitli olduğu şeklindeki sözlerine karşılık Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, "Hayır kilitli değildi" dedi.

Kaynak'ın açıklamasına cevap veren Sözlü, "İtfaiye ekibimiz bu işin uzmanları. Öğrenciler üst kata doğru çıkmış. Oradaki kapılara yönelmiş. Yangın merdiveni kapısına da yüklenilmiş. Ama açılamamış. Bu, kilitli olduğu, yangından etkilenip PVC kapının erimesi ve şişmesi sebepleriyle olabilir. Bu kapının PVC değil, yangına dayanıklı olması yönetmelik gereğidir" dedi.

Ruhsat verildikten sonra belediyelerin herhangi bir denetleme yetkisi olmadığını da belirten Sözlü, ayrıca yangın ihbarının geç yapıldığını, itfaiye araçlarının ulaştığında alt katta çıkan yangının, çatı katına kadar ulaşmış olduğunun görüldüğünü söyledi.

Sözlü, Adana'da yaklaşık 100 tane benzer yurt olduğunu, bunun 80'ninin aynı cemaate ait olduğunu aktardı. (ADANA/DHA)