Başbakan Yardımcısı: Yangın kapısı kilitli değildi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Aladağ'da yaşanan kız öğrenci yurdu yangını ile ilgili açıklamalar yaptı... Yangın kapısında kilit olmadığını belirten Kaynak, yurtta en son Haziran ayında denetim yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Adana Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili açıklamalar yaptı. Kaynak şunları söyledi, "54 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdunda meydana geldi. 31 kişinin mevcut olduğu anlaşılıyor olay esnasında. 24 yaralı çıkarıldı. 12 ölüm vakası meydana geldi. 1'i yetişkin, 1'i çocuk, 10'u öğrenci. Biz 3.30'da Aladağ'a intikal ettik. Olayı fiziken bir gördük. Sonra yaralıları ziyaret ettik. 4 yaralımızın yoğun bakımda tedavisi sürüyordu. Bu sabah ailelere taziye ziyaretinde bulunduk. Maalesef ortada çocuk var. 10 çocuğumuzu kaybettik. Olay Adana Başsavcılığı ve Kozan Savcılığı tarafından takip edilmektedir. Bu akşam itibariyle otopsi çalışmalarının tamamlanabileceğini öngörüyoruz. Tekrar başsağlığı diliyorum ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu oldular."

Adana'da yurt müdürü ve 13 yetkili gözaltındaAdana'da yurt müdürü ve 13 yetkili gözaltında

Kızını kaybeden baba: O yurt tek seçeneğimizdiKızını kaybeden baba: O yurt tek seçeneğimizdi

Adana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölüAdana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

'KİLİTLİ DEĞİLDİ, KİLİT HİÇ YOKTU'

Kaynak, yangın çıkış kapısının kilitli olduğu iddiaları ile ilgili soru üzerine kendilerine kilitli olmadığına dair bilgi verildiğini söyledi. Kaynak, "Biz olay yerine geldiğimizde Aladağ Savcımız hanımefendinin ve olay yeri inceleme ekiplerinin bize verdiği bilgi, kapının kilitli olmadığı, kapıda hiç kilit olmadığı şeklindeydi" dedi.

Veysi Kaynak ayrıca yurdun son olarak Haziran 2016'da denetlendiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldülerYangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler

Yanan yurtta bekçi yok!Yanan yurtta bekçi yok!

Yine aynı 'federasyon'un yurduYine aynı 'federasyon'un yurdu