El Bab'da dördüncü kayıp

Fırat Kalkanı Harekatı'nda toplam 17 asker yaşamını kaybetti. TSK açıklamasına göre 4 asker, Suriye Ordusu'nun hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye’de süren Fırat Kalkanı operasyonunda bir asker daha hayatını kaybetti. Genelkurmay, El Bab çevresindeki çatışmalarda bir askerin daha öldüğünü, beş personelin de yaralandığını duyurdu. Dünkü hava saldırısında ağır yaralanan Astsubay Kıdemli Başçavuş Halt Topuz tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Böylece hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. İki günde toplam ölen Türk askeri sayısı ise 5 oldu.

Suriye'de yaşamını yitiren askerlerin isimleri açıklandıSuriye'de yaşamını yitiren askerlerin isimleri açıklandı

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanarak helikopterle Gaziantep’e getirilen asker, acil serviste doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralı askerin cenazesinin işlemlerinin ardından memleketine gönderileceği belirtildi.

TOPLAM KAYIP 17'YE YÜKSELDİ

Suriye topraklarında 24 Ağustos'tan beri yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün şehit olan 4 askerle birlikte, harekatta şehit olan askerlerin sayısı 17’ye yükseldi. Önceki gün Suriye topraklarında bulunan TSK, El Bab’da üç Türk askerinin yaşamını yitirdiği saldırının Suriye ordusu tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. (DHA)